Schildertips voor professioneel schilderwerk

Met een nieuw likje verf kun je de woon- of slaapkamer in een handomdraai een andere uitstraling geven.

07 Mei 2020

Ook kun je de kozijnen zelf onderhouden door deze regelmatig te schilderen. Je kunt een schilder inhuren, maar als je de tijd hebt is het ook mogelijk om zelf je huis te schilderen. Het is niet moeilijker dan even online verzekeringen vergelijken of van energie overstappen. Het kost alleen wat tijd.

Kies de juiste verf

Voor het beste resultaat gebruik je de juiste producten en bezuinig je niet op de materialen. Een professionele schilder gebruikt producten van de hoogste kwaliteit en dat merk je op korte én lange termijn. Je muur ziet er natuurlijk een stuk minder mooi uit als er een paar haren uit de kwast hebben losgelaten. Een goede kwast, roller en hoogwaardige verf draagt sterk bij aan een mooi eindresultaat. Uiteraard is het belangrijk om de juiste verf voor de klus uit te zoeken. Kies ook voor hoge kwaliteit schuurpapier dat je gebruikt om een ondergrond voor te bereiden. Als dit velletje niet meer goed schuurt, moet je een nieuwe pakken zodat de ondergrond goed glad wordt. Lees ook altijd goed het etiket van de verf die je gebruikt en houd de droogtijden aan.

Altijd schuren

Voor het beste resultaat schuur je altijd het te verven oppervlak. Zelfs bij een ondergrond die al glad is, is het belangrijk om te schuren. Hierdoor breng je vrijwel onzichtbare krasjes aan waardoor het oppervlak enigszins opgeruwd wordt. Hierdoor blijft de nieuwe laag verf beter zitten. Draag altijd een stofmasker bij het schuren om te voorkomen dat je schadelijk schuurstof inademt. Na het schuren moet je ook het schuurstof goed afnemen zodat de ondergrond vlak is voordat je gaat schilderen. Pak ook direct de stofzuiger na het schuren om te voorkomen dat het stof opstuift en in de aangebrachte verf terechtkomt.

Vul gaten en kieren

Voor een zeer strak resultaat vul je alle naden en kieren eerst met een overschilderbare acrylaatkit of met de juiste muurvuller. Nadat dit materiaal is opgedroogd, dien je deze reparatieplekken nog even licht op te schuren om te voorkomen dat je het ziet zitten. Zodra de kit droog is kun je hier niets meer aan veranderen, dus zorg ervoor dat deze strak wordt aangebracht. Om vlekken in de verf te voorkomen, is het belangrijk dat de ondergrond zo egaal mogelijk van kleur is voordat je gaat schilderen. Hoe vaak je het schilderwerk vervangt, hangt af van de locatie. Het verven van de kozijnen aan de buitenkant van het huis moet eens in de vijf jaar gebeuren. Het binnenschilderwerk gaat nog veel langer mee.

Reacties