Foto: ferm-liviving-behang

Eco behang: innovatieve en duurzame collectie van Graham & Brown

Uitgedaagd door de stelling dat eco ontwerpen te alternatief, te duur of simpelweg niet hip en mooi genoeg zouden zijn voor de huidige generatie designgeori?nteerde shoppers, Graham & Brown haar tweede Eco behangcollectie.

Uitgedaagd door de stelling dat eco ontwerpen te alternatief, te duur of simpelweg niet hip en mooi genoeg zouden zijn voor de huidige generatie designgeori?nteerde shoppers,  Graham & Brown haar tweede Eco behangcollectie.

De tweede Eco collectie is een vibrerend, subtiel en tegelijk milieuvriendelijk behang. Deze serie milieuvriendelijk behang is geprint op papier afkomstig uit duurzaam beheerde bossen (100% FSC) waarbij gebruik is gemaakt van (niet-zuurhoudende) inkt op waterbasis (geen VOC?s of oplosmiddel). Elke rol is verpakt in afbreekbaar materiaal gemaakt van maïs, wat uniek is voor Graham & Brown. Het FSC logo bevindt zich op al het behang van Graham & Brown. Verder gebruikt Graham & Brown bij de productie gerecycled regenwater en een geavanceerd afwateringssysteem om schadelijk afvalwater te beperken.

Zeven ontwerpen in 38 kleurvarianten

De nieuwe Eco-collectie bevat zeven ontwerpen in 38 kleurvarianten, geïnspireerd op kleuren uit de natuur. De ontwerpen bevatten onder andere delicate bloemenprints en krachtige handgeschetste prints. Overige typische kenmerken van deze tweede ?groene? behangcollectie zijn organische vormen, kalkachtige prints, naturel tinten, wandvullende patronen en stempel effecten. Uniek zijn ook de vele uni?s die verkrijgbaar zijn binnen deze collectie.

DE ECO COLLECTIE

BEAUTY ? een spannende vertaling van traditionele bloemenprints gecombineerd met hand geprint klassieke krulversiering. Verkrijgbaar in de zes kleurstellingen: leisteen/oester, robijnrood, zwart/groenblauw, houtskool, celadon en amethist.

PEONY ? een modern bloemenontwerp dat de levendigheid van de natuur toont. Verkrijgbaar in vijf kleuren: appel, klei, lila paars, roze en leisteen.

SPRING ? geïnspireerd op de wilde en ongetemde schoonheid van de Engelse Cottage tuin in de lente. Een fris bloemenscala met een vintage touch. Verkrijgbaar in: zachtblauw, oker, schelp en katoen.

SUMMER ? de eenvoud van dit bloemenpatroon en haar ongecompliceerde charme past bij een relaxte zomerse dag. Verkrijgbaar in havermout, appel, oester en zachtblauw.

HERITAGE ? geïnspireerd door eeuwenoude tradities van handgemaakt damask, dit design geeft een eerbetoon aan tradities. Verkrijgbaar in puimsteen, zachtblauw, houtskool en oker.

ASPEN ? haalt de natuur naar binnen, dit gestreept bladpatroon lijkt licht gepatineerd om een subtiel natuurlijk effect te geven. De Aspen boom is bekend vanwege haar zachte glinstering en kalmerende meditatieve effect. Verkrijgbaar in: heide, as, oker en amethist.

NATURE ? een uni-behang met een natuurlijk textuur, eenvoudig te combineren met de vele andere dessins. Verkrijgbaar in 11 kleuren: steen, oester, appel, oker, schors, zachtblauw, malachiet, beige, schelp, robijn en amethist.

Verkrijgbaarheid

De verkoopadviesprijs van een rol (10m x 52 cm) is vanaf ? 44,90. De complete ECO collectie is ook te bestellen via de webshop van Graham & Brown: www.grahambrown.nl.

Publicatiedatum: 2 maart 2009

Reacties