Foto: /247016.jpeg

DUB trap van Reinier de Jong Design

Reinier de Jong Design heeft een trap ontworpen met de naam DUB.

Reinier de Jong Design heeft een trap ontworpen met de naam DUB.

Je ziet het meteen. DUB is een trap. Bij nadere beschouwing ontdek je iets afwijkends. Het lijken wel heel hoge stappen maar het zijn twee treden in één. Dit maakt van DUB niet alleen een trap maar ook een abstracte sculptuur, expressief in zijn vorm en ingetogen qua kleur. Niet alleen functioneel maar ook constructief laat deze trap zich niet snel kennen. DUB oogt massief en tegelijkertijd licht, omdat hij net los staat van de muur en de constructieve opzet in het midden laat. Een open trap die werkt als een filter voor het licht van het dakraam.

 

Verschillende gradaties van schaduwen vormen een lijnenspel op de muur.
Deze trap is op maat ontworpen voor de locatie: een ruime hal van een Haags appartement. Een centrale plek in het huis die vanuit alle ruimten te zien is. DUB brengt je naar het dakterras vanwaar je fantastisch uitzicht hebt over heel Den Haag. DUB is gemaakt van multiplex, glas en geanodiseerd aluminium. De aantreden zijn afgewerkt met een speciale coating om uitglijden en vuilaanhechting te voorkomen.

Andere bekende Reinier de Jong ontwerpen zijn onder andere: REK boekenkast, KEER stoel en VOLT tafel: www.reinierdejong.com.

Publicatiedatum: 20 september 2010

Reacties