Schone lucht in huis met FAKRO

Zo haal je gezonde lucht naar binnen.

Een frisse neus halen de meeste mensen nog steeds tijdens een wandelingetje buiten. Maar het is zo makkelijk en vooral ook belangrijk om je lucht binnenshuis net zo vers te houden als buiten. Juist in de koudere wintermaanden! Met de ventilatieroosters in FAKRO dakramen hoef je in ieder geval niets in te leveren wat betreft gemak, esthetiek en comfort.

Lucht doet leven, verse lucht doet gezonder leven
Daar waar we ademen, koken, wassen, feestjes vieren, werken en dus leven wordt de lucht vuil en vochtig. In de warmere maanden zet je direct ramen en ventilatieroosters open. In de eerste plaats voor verkoeling en daarnaast wordt de lucht automatisch ook ververst. Maar in de winter houd je liever alles dicht. Je haalt toch geen koude lucht naar binnen terwijl je het warm wilt houden? Helemaal in deze tijden waarin we vanwege de enorme prijzen nog bewuster met onze energie moeten omgaan. Dan geven we je alvast een gouden tip: met ventileren verspil je geen warmte. Sterker nog, het zorgt ervoor dat vochtige lucht die zich ophoopt in jouw huis schoon en droog wordt. En droge lucht warmt veel sneller op dan vochtige lucht. Energiezuiniger, gezonder en beter voor je portemonnee dus!

FAKRO kiest voor fris
Vooral nieuwe huizen zijn zo goed geïsoleerd dat er geen kiertjes of gaten zijn te vinden waar vuile lucht automatisch kan ontsnappen en nieuwe lucht binnenkomt. Dan is aandacht voor ventileren geen overbodige luxe. FAKRO dakramen zijn met de handgreep, die standaard aan de onderzijde is geplaatst, in twee kierstanden open te zetten. Dit is een heel makkelijke manier voor extra frisse lucht. Wil je liever niet je raam open zetten, dan beschikken FAKRO dakramen over slimme en functionele ventilatieroosters. Een ventilatiesleuf in de bovendorpel die het rooster nauwelijks zichtbaar maakt, zorgt ervoor dat het ontwerp zowel praktisch als esthetisch is. Voor nog meer ventilatie kies je voor het FAKRO V60P tuimeldakraam. Deze beschikt namelijk over een verhoogd en zelfregulerend ventilatierooster waar continu en gecontroleerd verse lucht de ruimte in stroomt.

Een luchtje scheppen binnen in huis
Natuurlijk raden wij om verschillende redenen aan om eens lekker buiten te gaan wandelen. Alleen geef je soms de voorkeur om dat niet te doen en lekker thuis te blijven. En met de juiste producten in huis kan je als je binnen blijft toch een frisse neus te halen. Heel handig wanneer het met bakken naar beneden komt. Of wanneer je gewoon even lekker een dagje binnen wilt blijven, omdat het te koud is om naar buiten te gaan. Ook lekker binnen genieten van licht en (verse) lucht? Kijk dan voor meer informatie over FAKRO dakramen en ventilatieroosters op: https://www.fakro.nl/dakramen/