Slim warmte weren met FAKRO

FAKRO biedt energiezuinige oplossingen om gedurende zonnige dagen de warmte in huis te weren.

Natuurlijk wil je dat je huis goed geïsoleerd is. En vrijwel alle nieuwbouwwoningen zijn dat ook. Een beetje te goed, blijkt zelfs. Natuurlijk is het heel fijn dat er geen warmte ontsnapt. Zo houd je het in de koudere maanden aangenaam en hoef je daarvoor minder te stoken en te verbruiken. Maar onze zomers worden ook alleen maar warmer en wanneer dan niets van die warmte kan ontsnappen kan dit kan leiden tot oververhitting.

Je ramen en gevels beschermen tegen de felle zon reduceert extreme opwarming al enorm. FAKRO biedt naast een ruim assortiment buitenzonwering voor haar dakramen ook screens voor gevels. Deze VMZ Solar screens worden aan de buitenzijde van het raam geplaatst. Doordat screens het zonlicht reflecteren vóórdat dit het glas bereikt beschermen ze effectief tegen opwarming. Een duurzaam alternatief voor een groot energieverbruiker als een airco en een moderne variant van het rolluik.

Solar screens voor de gevel
Een screen op zonne-energie combineert comfort met duurzame energie. Het geïntegreerde zonnepaneel wekt voldoende groene stroom op voor de elektrische bediening op afstand. Hiermee kan de hele woning beschermd worden tegen oververhitting. En het geheel is op maat samen te stellen met de FAKRO configurator voor screens.

Het VMZ solar screen kent veel voordelen zoals:
• Effectieve warmtewering
• Geen netstroomaansluiting nodig
• Eenvoudig te installeren
• Ruim kleurassortiment
• Groot bedieningsgemak

Slimme daglichtoplossingen
De elektrische dakramen, platdakramen en zonweringen van FAKRO zijn uit te breiden met het Z-wave communicatieprotocol. Hierin kunnen verschillende (slimme) apparaten worden gekoppeld die vervolgens weer samenwerken. Alle apparaten en producten zijn elektronisch te bedienen via een afstandsbediening, smartphone of tablet. Op deze manier kun je heel makkelijk een optimaal leefklimaat in huis creëren.

Woning koelen
In de zomer kan bijvoorbeeld een gevelkozijn (dat open kan) samenwerken met een elektrisch dakraam voor zomer-nachtkoeling. Beide producten krijgen op het juiste moment een signaal om te openen. De natuurlijke luchtstroom die hierdoor ontstaat voert de warme lucht af en brengt koele lucht naar binnen. Een simpele en duurzame manier om de woning effectief te koelen.

’t mooiste licht van vandaag én morgen
Met de zon als gratis en schone bron van licht en energie zorgen de producten van FAKRO niet alleen voor een optimale lichtinval. Het gebruiksgemak, comfort en duurzaamheid dragen bij aan een unieke lichtbeleving in huis. En zo creëert FAKRO ’t mooiste licht van vandaag én morgen.
Kijk voor meer informatie over de innovatieve en duurzame screens van FAKRO op www.fakroscreens.nl.