FAKRO SmartHome

Wie slim is kiest voor FAKRO

Onze huizen worden in een rap tempo slimmer. Inmiddels heeft meer dan de helft van de Nederlanders in ieder geval één of meerdere slimme apparaten in huis. Toch denken de meeste mensen dat het op afstand bedienen van apparatuur vooral het gemak dient. Wanneer deze echter onderling goed op elkaar zijn afgestemd maken ze jouw leven naast makkelijker vooral ook veiliger, gezonder en duurzamer.

Als grote en innovatieve producent van daglichtoplossingen weet FAKRO dat slim wonen niet alleen een kwestie van gemak is. Natuurlijk is het handig wanneer jouw koelkast je laat weten wanneer de boter op is en dat het licht uitgaat wanneer er niemand in een ruimte is. Of dat een (dak)raam vanaf je smartphone te bedienen is. Maar wat dacht je van automatisch voldoende ventilatie en dus gezonde lucht in huis? Of genoeg daglicht waardoor je meer energie krijgt en je gemoedstoestand verbetert? En een zonwering die automatisch sluit wanneer het teveel dreigt op te warmen? Stel je dan eens voor dat dit allemaal onderling op elkaar is afgestemd. Daar vind je de echte slimheid van een smartHome. En daarin voelt FAKRO zich helemaal thuis.

Je huis op afstand laten werken
De elektrische (plat)dakramen en zonweringen van FAKRO zijn in de eerste plaats heel handig wanneer jouw dakraam op een lastig te bereiken plek zit. Maar het gemak gaat veel verder. FAKRO dakramen werken via het open communicatieprotocol Z-Wave. Hiermee kunnen alle slimme apparaten, producten en dakramen in een woning met elkaar in verbinding worden gebracht. Z-Wave communiceert draadloos, is beveiligd en gebruikt weinig energie. Doordat een FAKRO dakraam bijvoorbeeld ook communiceert met een slimme thermostaat of verlichting, werkt jouw huis vanzelf aan een optimaal en energiezuinig leefklimaat!

Wat voordelen op een rij
- Meer gemak, je hoeft bijna nergens meer aan te denken
- Meer comfort, je huis wordt automatisch goed geventileerd, naar wens gekoeld of verwarmd
- Het maakt je energiebeheer makkelijk en verbruik ervan minder
- Het verhoogt de veiligheid van je huis
- Er zijn veel toepassingen en combinaties mogelijk

Met gemak veel slimmer wonen
Dat we veel duurzamer en energiezuiniger moeten gaan leven en wonen is inmiddels wel doorgedrongen tot ons allemaal. Het smartHome principe draagt hier aan bij door verspilling van bijvoorbeeld warmte en energie te beperken. Allemaal via draadloze verbindingen en slimme apparaten die ons enorm helpen. En met de uiterst slimme dakramen van FAKRO geniet je ook nog eens van ’t mooiste licht in huis. Lees hier alles over FAKRO’s smartHome: https://www.fakro.nl/smarthome/ of over FAKRO elektrische daglichtoplossingen: https://www.fakro.nl/producten/bedieningssystemen/elektrisch/elektrische-producten/