FAKRO Balkondakraam

Creëer nog meer ruimte in huis

Misschien heb je het voorbij zien komen in een aflevering van ‘Instant Dream Home’ op Netflix. Het FAKRO balkondakraam waarmee je de sensatie van een (extra) buitenruimte creëert in je eigen woning. Ideaal wanneer je graag buiten zit, maar een balkon of terras mist.

Eindelijk! Je hebt jouw droom appartement of bovenwoning op een super locatie gevonden. Enige nadeel is dat het een buitenruimte mist. Dan is het FAKRO balkondakraam misschien wel precies wat jij zoekt. Hiermee ontstaat niet alleen meer ruimte, maar ook het gevoel van echt buiten kunnen staan of zitten. En waar je bij traditionele dakkapellen een vergunning nodig hebt, is dat bij dit balkondakraam niet nodig. Alleen maar pluspunten dus!

Eenvoudig van binnen naar buiten
Het dakraam bestaat uit twee vleugels, waarbij je de bovenste vleugel als een uitzetdakraam kunt openen. Dit maakt FAKRO extra makkelijk door standaard de handgreep aan de onderzijde van het raam te plaatsen. De onderste vleugel klapt dan naar voren tot in een verticale positie die vervolgens als een balustrade van je balkon fungeert. Hiermee vergroot je in een paar makkelijke bewegingen je bestaande woonruimte wanneer jij dat nodig hebt. Als het raam wordt gesloten, verdwijnen de balustrades in de raamconstructie. Een slimme integratie in het raamprofiel dat er voor zorgt dat deze niet verontreinigd raken. Zo blijft de esthetiek van het dak bewaard en garandeert FAKRO een lange levensduur van het raam.

Nog wat voordelen op een rij
• Voorzien van 2-puntssluiting.
• Bovenraam eenvoudig te reinigen door 180º kantelen en vastzetten.
• Veilig wonen door het inbraakwerende topSafe-systeem en veiligheidsglas met
  zelfreinigende coating op buitenruit.
• Natuurlijke ventilatie te regelen via het geïntegreerde ventilatierooster (V40P).
• Geïntegreerde balustradeprofielen.
• Eenvoudig te monteren in daken met een helling van 35-55°, voor afmeting 114x255 cm is
  montage in dakhelling 45-55° mogelijk.
• Vacuüm geïmpregneerd en verlijmd grenenhout.
• Originele FAKRO zonwering mogelijk.

Maak van een gewone kamer iets bijzonders
Net als alle FAKRO daglichtoplossingen is ook het balkondakraam zeer duurzaam en makkelijk te bedienen. En afhankelijk van je eigen stijl kan je kiezen uit een houten of witte variant. Geschikt om je woonkamer ruimtelijker te maken. Of wat dacht je van een woonkeuken waar je in de zomer buiten lijkt te zitten. Een ding is zeker: het FAKRO balkondakraam maakt iedere ruimte bijzonder.
Kijk voor meer informatie op https://www.fakro.nl/producten/dakramen/balkondakraam/.