Het dak op voor betere isolatie

Onze huizen moeten in een rap tempo duurzamer worden. Dat betekent ook vaak dat de isolatie verbeterd moet worden. Maar hoe pak je dat aan?

Je hebt de knoop doorgehakt, je gaat je huis renoveren of verbouwen. Of misschien ga je wel een heel nieuwe woning bouwen. Aan goede isolatie die aan de laatste normen voldoet ontkom je in al die gevallen niet meer. En door de enorm gestegen energieprijzen zou je ook niet anders meer willen. Maar waar moet je nou precies allemaal op letten? Wat zijn de regels en wie schakel je waarvoor in? Bij FAKRO weet je in ieder geval dat de dakramen goed geïsoleerd zijn en aan alle normen voldoen.

Isoleren loont
Een huis waarvan de vloer, het dak, muren en ramen goed zijn geïsoleerd verliest geen warmte. Dit zorgt ervoor dat het minder snel koud wordt waardoor je minder hoeft te stoken. En dit zie je dan weer terug op je energierekening. Tenminste, dat hopen we. En over dit laatste maken we ons sinds vorig jaar bijna allemaal aardig zorgen. Onnodige hoge kosten willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Daarnaast is op de lange termijn een goed geïsoleerd huis ook veel duurzamer en beter voor het klimaat. Dat wil de overheid stimuleren en stelt daarom subsidies beschikbaar voor verschillende isolatiemaatregelen. Op deze website kun je kijken waar je zoal subsidie voor kunt aanvragen.

Onderaan beginnen
Voordat je aan de isolatie van je dak gaat beginnen is het verstandig te checken of jouw vloer en muren geen gaten en/of kieren hebben. Met andere woorden, begin onderaan als je het grondig aan wilt pakken. Vervuilde en vochtige lucht trekt namelijk omhoog en wanneer jouw dak volledig geïsoleerd is blijft die oude lucht hangen. Alle huizen horen eenzelfde niveau van isolatie te krijgen, waarbij bepaalde eisen van belang zijn. Iedere vakman moet hiervan op de hoogte zijn, dus kies die van jou zorgvuldig. Kies bijvoorbeeld iemand die lokaal in jouw omgeving werkt en de lokale regels goed kent. Of vind een van onze getrainde montagespecialisten. Ze zitten door heel het land, dus er is meestal wel eentje bij jou in de buurt.

Een goed dak boven je hoofd
Al onze dakramen voldoen aan de laatste eisen. De beglazing is standaard HR++ hoogwaardig dubbelglas, maar triple glas is ook zeker mogelijk. Je kunt dit ook combineren met ons unieke, duurzame isolatiepakket. Kijk hier voor meer informatie over de mogelijke isolatiepakketten. Wil je juist een oud dakraam vervangen* door een duurzame variant, dan heeft FAKRO daar een goed passend kunststof dakraam voor. De aftimmersponning past naadloos op de bestaande aftimmeringen van de meeste andere dakraammerken, waardoor bij het vervangen de bestaande aftimmering kan blijven zitten. Dit maakt de FAKRO kunststof dakramen zeer geschikt voor duurzame vervanging. En met deze aanpassingen helpt de overheid jou dus misschien wel met een subsidie.

Daarnaast zijn al onze dakramen ook nog eens voorzien van geïntegreerde ventilatieroosters en een uniek inbraakwerend Topsafe-systeem. Bij FAKRO krijg je dus een goed geïsoleerd, gezond en veilig dak(raam) boven je hoofd!

* Benieuwd hoe het vervangen van een dakraam in zijn werk gaat? Bekijk dan onze video: https://www.youtube.com/watch?v=POHRcPtmvA0