string(1) "p"

Hoe kies je een goede klusjesman?

Geen tijd, twee linker handen, de kennis of gereedschap ontbreken, of je hebt er gewoon niet zo'n zin in. Tijd om een klusjesman in te schakelen!

Hoe herken je een goede klusjesman?

Je bent niet de enige met het bovenstaande probleem. Meer dan 53% besteedt kluswerk in zijn huis uit aan een klusjesman of klusbedrijf. Een goede klusjesman moet aan te merken zijn als allround vakman die over veel kennis en ervaring beschikt van verschillende soorten klussen. Om als klusjesman te kunnen werken is het belangrijk dat een klusjesman beschikt over veel kennis om de verschillende klusjes op een goede manier uit te kunnen voeren. Dit zal inhouden dat meeste klusjesmannen diverse werkzaamheden kunnen uitvoeren zoals timmeren, tuinieren, metselen of bijvoorbeeld stukadoren.

Voor zowel kleine als grote klussen

Of het nu het helpen is bij het opruimen van een zolder of het ophangen van een schilderij, een klusjesman draait er over het algemeen zijn hand niet voor om. Een ander groot voordeel van klusjesmannen is dat klusjesmannen over het algemeen heel flexibel werken en niet gebonden zijn aan specifieke klussen. Een ervaren vakman: zijn de werkzaamheden echter lastig en wil je een duidelijke garantie dat deze goed worden uitgevoerd, dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en een ervaren klusjesman aannemen.

Wat kost een klusjesman?

Klusjesman prijzen Gemiddelde kosten per uur
Ongecertificeerde klusjesman €15 – €20
Gemiddelde tarief €20 – €25
Ervaren klusjesman €25 – €32
Zwartwerker €10 – €20

Timmerwerk

Onder timmerwerk vallen meerdere activiteiten, van het bouwen van een nieuwe dakkapel tot aanbouw, renovatie, badkamers, schuttingen, kortom alles wat er maar aan timmerwerk in en om het huis te doen is. Een schrijnwerker levert een totaalpakket wat varieert van houten lichtstraten, (monumentale) erkers, serres, ornamenten, daklijsten en authentiek houtwerk tot aanbouw van veranda's, vides, op maat gemaakte ramen en kastenwanden.

Besparen op de kosten van een klusjesman

Als je geld wilt besparen, huur dan een beginnende klusjesman in. Deze vragen niet veel meer per uur, maar kunnen je legaal helpen met van alles binnenshuis. Filter de zoekresultaten bijvoorbeeld op basis van locatie, dienstverband of opleidingsniveau om rechtstreeks op de vacatures voor klusjesman af te gaan die bij jou passen.