Trap bekleden met overzettreden

Trap aan vervanging toe? Denk eens aan het opnieuw bekleden van de trap met overzettreden. Een unieke vorm van traprenovatie! Lees hier snel meer...

Wat zijn overzettreden?

Overzettreden kun je gebruiken als bekleding voor op je trap. Meestal worden de treden klaar voor gebruik geleverd. Het is een soort extra trede die op je bestaande trap wordt geplaatst. Zo hoef je dus niet eerst je huidige trap te slopen om je trap een nieuwe uitstraling te geven. Bovendien is het erg makkelijk om overzettreden aan te brengen. Zo kost het niet alleen weinig moeite, maar is het ook relatief goedkoop om voor overzettreden te kiezen. Ook als je voor overzettreden kiest, dan kun je zelf beslissen welk materiaal je wilt. Zo heb je bijvoorbeeld hout, laminaat, tapijt, en PVC. Hoewel je de treden zelf kunt aanschaffen, moet je ze vaak nog wel op maat zagen of snijden. Daarom is het handig om dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Meer tips en advies vind je op Van der Kolk Traprenovatie.

Voordelen van overzettreden

Het aanschaffen van overzettreden heeft verschillende voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld overzettreden kiezen omdat deze erg goedkoop zijn. Bovendien kost het weinig moeite om de treden aan te brengen. Je hoeft bijvoorbeeld niet het oude materiaal er eerst af te slopen. Daarnaast kun je overzettreden vrijwel kant en klaar kopen. Je hoeft er dus weinig aan te doen. Als je geen tijd hebt om de treden zelf te plaatsen, dan kun je dit uiteraard door een professioneel bedrijf laten doen.

Hout of laminaat?

De vraag of je het beste hout of laminaat kunt kiezen voor je overzettreden, is heel persoonlijk. In principe vormen hout en laminaat beide een goede basis voor een trap. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat één van de twee materialen minder stevig is. Daarom gaat het vooral om jouw eigen voorkeur. Iets om aan te denken bij het maken van je keuze is dat laminaat minder lawaai maakt wanneer je er met schoenen overheen loopt. Maar hout kun je gemakkelijker schoonhouden, bijvoorbeeld wanneer er een vlek op komt.

Overzettreden met betonlook

Ook de betonlook is erg populair voor overzettreden. Een trap met een betonlook zit er meteen erg chic uit en geeft een hele bijzondere uitstraling. Met deze prachtige look zal je trap een echte oogvanger worden. Bovendien zijn trappen van beton een hele voordelige keuze. Je kunt ook nog hout op het beton plaatsen als je dat mooier vindt. Bovendien kun je de traptreden nog voorzien van een antislip strip. Zo hoef je niet bang te zijn dat er iemand uit zal glijden.

Prijsindicatie

Overzettreden hoeven over het algemeen niet duur te zijn. Hieronder kun je een tabel vinden met de gemiddelde prijs van verschillende soorten overzettreden. De prijs gaat per trede en is berekend inclusief plaatsing en btw. Wel moet je er rekening mee houden dat dit de gemiddelde kosten zijn, en dat het dus per winkel kan verschillen.

Prijstabel prijzen overzettreden