100% duurzaam product

Duurzaam bouwen? Kies dan voor aluminium schrijnwerk. Zo help je mee aan een groenere wereld.

Volledig recycleerbaar

Bauxieterts, de grondstof voor aluminium, is niet alleen in overvloed aanwezig, maar ook 100% recycleerbaar. Aluminium kan dus volledig en oneindig hergebruikt worden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het materiaal. Bovendien vraagt het versmelten van aluminium zeer weinig energie en ben je bij Aliplast zeker van een degelijk materiaal aangezien we het volledige productieproces van A tot Z zelf beheersen.

Kleinere afvalberg

Een bijkomend voordeel van de recycleerbare eigenschap van aluminium is dat het materiaal niet op de afvalberg eindigt. Het kan na gebruik gewoon in een nieuw product of als grondstof worden gebruikt, waardoor we afstappen van een wegwerpcultuur en onze gebouwen zowel ecologisch als economisch toekomstbestendig zijn. Verschillende aluminium systemen van Aliplast werden om deze reden bekroond met een Cradle to Cradle certificaat. Een bijkomend voordeel van de recycleerbare eigenschap van aluminium is dat het materiaal niet op de afvalberg eindigt. Het kan na gebruik gewoon in een nieuw product of als grondstof worden gebruikt, waardoor we afstappen van een wegwerpcultuur en onze gebouwen zowel ecologisch als economisch toekomstbestendig zijn. Verschillende aluminium systemen van Aliplast werden om deze reden bekroond met een Cradle to Cradle certificaat.  

Aluminium hergebruiken

Aluminium ramen en deuren gaan gemiddeld zo’n vijftig jaar mee. Daarna kan, dankzij het snelle recycleerproces, het materiaal al binnen zes weken terugkeren naar een nieuw productieproces zonder kwaliteitsverlies. Wist je trouwens dat Aliplast voornamelijk gerecycleerd aluminium gebruikt voor zijn architecturale systemen? Het productieafval van geëxtrudeerde aluminium profielen en gelakt of geïsoleerd schroot wordt bovendien gesmolten en omgevormd tot nieuwe producten. Op die manier verbruiken we slechts 5% van de energie die nodig is om een nieuwe billet te maken uit grondstoffen.

Minder CO2

Duurzaamheid heeft niet alleen te maken met het ecologische aspect, maar ook met de levensduur van materialen. Ook op dat vlak zit je goed met aluminium, want het is een uiterst sterk materiaal dat lang meegaat en bovendien niet roest. Dus wanneer je kiest voor aluminium ramen, deuren en gevelbekleding, maak je niet alleen een milieuvriendelijke, maar ook een toekomstbestendige keuze.

Ben jij er klaar voor?

Ben jij ook klaar om te kiezen voor duurzaam en toekomstgericht bouwen? Aarzel dan niet om het aluminium schrijnwerk van Aliplast te ontdekken en contact op te nemen voor een vrijblijvende offerte of professioneel advies op maat van jouw (ver)bouwproject.