Waarom kiezen voor aluminium kozijnen?

Wij zetten de voordelen op een rijtje!

Bouwen of verbouwen ? Kozijnen kiezen doe je niet zomaar. Er zijn heel wat factoren waar je rekening mee moet houden: onderhoud, kostprijs, esthetiek, … maar hoe zit het met aluminium ramen ? Aliplast zet de voordelen op een rijtje.

Geschikt voor elke bouwstijl
Aluminium kozijnen zijn tegenwoordig enorm populair dankzij hun strakke en moderne uitstraling. Je kiest zelf welke look je wil, want aluminium raamprofielen zijn er in verschillende soorten en kleuren. Dat maakt ze geschikt voor elke bouwstijl. Vanwege hun hoge stabiliteit zijn bovendien grote, slanke ramen mogelijk.


Sterke isolatieprestaties
Vroeger isoleerden aluminium kozijnen niet goed, maar dit is verleden tijd. Aluminium raamprofielen hebben een zeer goede isolatiewaarde, waardoor ze zelfs geschikt zijn voor passiefhuizen.


Beschikbaar in allerlei kleuren en tinten
Aluminium kozijnen zijn beschikbaar in oneindig veel kleuren. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, of structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten zelfs een andere kleur kiezen. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.


Heel onderhoudsvriendelijk
Aluminium kozijnen moet je niet te schilderen of vernissen. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar jouw aluminium ramen: landelijk is 2 keer per jaar voldoende, in de stad en aan de kust zo’n 4 keer per jaar.


Aluminium kozijnen gaan lang mee
Bij de aankoop van je nieuwe kozijnen let je natuurlijk ook op kwaliteit en duurzaamheid, zodat je jarenlang kunt genieten van je keuze. Aluminium raamprofielen gaan tientallen jaren mee. Aluminium profielen kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast.


Een ecologische keuze
Aluminium is 100% recycleerbaar. Dit proces kan blijvend herhaald worden zonder kwaliteitsverlies. Door aluminium te recycleren, verminder je ook de CO² uitstoot. Zo draag je ook je steentje bij aan een goed milieu.


Geschikt voor grote ramen
Aluminium is heel licht maar tegelijkertijd ook erg sterk, waardoor het bijzonder geschikt is voor grote raamoppervlaktes. Op die manier geniet je van veel lichtinval en een ruimtelijk effect, zonder toe te geven op design en stijl.


Inbraakveilig
Aluminium is enorm sterk en bijna onbreekbaar. Hoe steviger het materiaal, hoe minder kans een inbreker er een koevoet tussen kan steken om je deur open te breken. Gecombineerd met inbraakwerend beslag heb je een heel veilige oplossing.

Interesse in aluminium kozijnen? Bezoek de Aliplast website !