Foto: Baksteen

Populaire baksteenkleuren: ontdek de laatste trends voor jouw gevel

De afgelopen tijd zijn er een aantal duidelijke trends in baksteenkleuren die zowel modern als tijdloos zijn. In dit artikel nemen we de 5 populairste tinten voor je onder de loep.

Theo Vliegop 21 November 2023

De kleur van de bakstenen bepaalt niet alleen de look van je gevel, maar ook de gehele uitstraling van de woning.

 1. Warme terracotta- en roodtinten
  Rood is weer helemaal terug van weggeweest. En niet zomaar rood, maar de warme tinten die direct een gevoel van gezelligheid met zich meebrengen. Ook terracotta-geïnspireerde bakstenen voegen extra charme toe aan de woning. Het zorgt voor een subtiele mediterrane sfeer en past bij zowel moderne als klassieke bouwstijlen.
 1. Grijstinten voor moderne uitstraling
  De komende tijd blijven grijze gevelstenen nog erg populair. Van een lichte grijstint tot stoer antraciet. Het zorgt voor een tijdloze uitstraling wat goed past bij strakke, moderne ontwerpen. Het is dan ook niet gek dat je deze kleur regelmatig terug ziet komen bij nieuwbouwhuizen. De neutrale grijstinten zorgen ervoor dat andere elementen en details in de gevel meer kunnen opvallen.
 1. Aardekleuren voor natuurlijke elegantie
  Natuurlijke en aardse kleuren zoals beige, bruin en taupe winnen ook aan populariteit. De tinten brengen een gevoel van rust en harmonie met zich mee. Het sluit daarom erg mooi aan bij landelijke huizen en woonboerderijen. Een aards kleurenpalet gaat naadloos op in een natuurlijke omgeving.
 1. Aubergine als statement
  Als gedurfd alternatief zien we de kleur aubergine als een opkomende trend in baksteenkleuren. Deze diepe paarstint voegt een vleugje mysterie en elegantie toe aan de gevel. Het is een statement, maar past nog steeds binnen het hedendaagse beeld. Het is een wat stoerdere optie dan de toegankelijke warme kleuren zoals donkerrood en terracotta.
 1. Zwart voor modern minimalisme
  In de moderne architectuur komen zwarte gevelstenen steeds vaker terug. De strakke en minimalistische steen kan een gehele basis vormen of slechts als accentkleur worden gebruikt. Het is namelijk ook goed te combineren met lichtere baksteenkleuren als grijs. Het is hoe dan ook een gewaagde en moderne keuze.

Welke baksteenkleur zou jij het liefst uitkiezen voor de gevel van je woning of bijgebouw? Blijf je bij traditionele roodtinten, ga je voor modern grijs of spreken de zachte aardse tinten je meer aan? Als je niet bang bent om een statement te maken zijn aubergine en zwart nog twee geweldige opties. Laat je inspireren en kies een tint die het aller beste aansluit op de sfeer van de woning.

Reacties