Foto: wandafwerking

Wandafwerking trends van 2024

Wandafwerking is super belangrijk bij het realiseren van een sfeervol en stijlvol interieur.

Jordy 05 Juni 2024

Het zet de puntjes op de i, of je nu een nieuw huis bouwt of een bestaande ruimte renoveert. De trends in 2024 zijn anders dan hoe ze in de jaren daarvoor waren. In deze blog bespreken we wat de do’s en don’ts zijn op het gebied van wandafwerking.

Wat doet het goed in 2024?

 • Duurzame materialen
  Duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema in de bouwsector. Duurzame materialen zoals gerecycled hout, bamboe en kalkverf winnen het laatste jaar aan populariteit. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar voegen ook een unieke structuur en warmte toe aan je interieur.
 • Natuurlijke kleuren en aardetinten
  Kleuren als zacht beige, warme bruintinten en diepe groentinten zijn trending. De kleuren brengen een gevoel van rust en harmonie in huis, perfect voor een moderne en uitnodigende sfeer.
 • Textuur en diepte
  Waar veel mensen kleur en materiaal in hun achterhoofd houden bij het afbouwen van de wanden, wordt textuur vaak vergeten. Textuur is een belangrijke trend tegenwoordig, vooral 3D wandpanelen zie je tegenwoordig veel terug. Het toevoegen van deze panelen geeft een gevoel van diepte en dat maakt ze een echte eyecatcher. Ditzelfde effect valt eenvoudig te realiseren met bijvoorbeeld een behang met reliëf.
 • Innovatieve Technieken
  Innovatie speelt een grote rol in de wandafwerking trends van 2024. Technieken zoals digitale print op muur panelen of fotobehang geven je de mogelijkheid om zeer gedetailleerde en persoonlijke ontwerpen te realiseren. Deze technologieën maken het mogelijk om unieke en op maat gemaakte muren te creëren.

Wat doet het minder goed in 2024?

 • Felle kleuren
  Hoewel felle kleuren een tijdje trendy waren, maken ze in 2024 plaats voor zachtere en meer natuurlijke tinten. Felle kleuren zijn vaak moeilijker te combineren met andere interieurstukken. Daarnaast zijn felle kleuren snel ‘vermoeiend’ en kun je voor een betere gemoedstoestand beter kiezen voor wat rustigere kleuren en ervoor kiezen om kussens of andere accessoires wat meer kleur mee te geven.
 • Glad en steriel
  Perfect gladde en steriele muren zijn niet meer in de mode. De muurafwerkingen met meer reliëf of een kleine korrel doen het beter. Wij zouden zeggen: Textuur is belangrijker dan ooit.
 • Beperkte materialen
  Het beperken tot één soort materiaal is ook niet meer van deze tijd. Mixen en matchen van verschillende materialen zoals hout, steen en metaal geeft diepte en interesse aan je muren. Het gebruik van diverse materialen kan een ruimte echt tot leven brengen.

Het realiseren door afbouw bedrijven

Als het gaat om het realiseren van deze trendy wandafwerkingen, komt er vaak een afbouwbedrijf aan te pas. Afbouw bedrijven hebben de expertise en ervaring om je huis naar jouw wensen op een professionele manier af te maken. Daarnaast is een afbouwbedrijf ook een geschikte sparringpartner om na te denken over de beste materialen en afwerking voor jouw project, of dit nu een bedrijfspand is of een woning.

Niet iedereen vindt hetzelfde mooi

Belangrijk om te onthouden dat niet iedereen hetzelfde mooi vindt, en dat is maar goed ook.

De trends in wandafwerking voor 2024 geven je wat inzicht in wat veel mensen hip en mooi vinden. Van duurzame materialen tot aardetinten en van innovatieve technieken tot aparte oppervlakken, er is voor ieder wat wils. Heb jij nou andere wensen, of vind jij niet mooi wat de trends van 2024 zijn, geen probleem! Samen met een afbouwbedrijf maak jij je ruimte af, zoals jij hem wilt hebben. 

Reacties