Foto: veluxvr

VELUX zet virtual reality in om realtime daglicht te ervaren

Ervaar digitaal hoe een zolder kan veranderen in een mooie slaapkamer.

Een zolder kan veel meer zijn dan een plek vol verhuisdozen en oude meubels. Met de juiste daglichtoplossingen transformeert een oude zolder eenvoudig in een functionele leefruimte. Maar het is soms lastig om voor te stellen hoe het resultaat van zo’n transformatie er uit kan zien. Daarom heeft VELUX Nederland een virtual reality experience ontwikkeld waarbij het mogelijk is om via een smartphone te ervaren hoe een ongebruikte zolder door het toevoegen van daglicht transformeert tot een prachtige slaapkamer.

Voldoende daglicht en frisse lucht is belangrijk voor een gezond binnenklimaat en een comfortabele woning. Maar wat het daadwerkelijke effect is van een verbouwing waarbij daglichtoplossingen worden toegevoegd is vanaf een foto vaak lastig in te schatten.

"We hebben gezocht naar een manier waarop we duidelijk kunnen maken wat voor impact onze daglichtoplossingen hebben op ruimtes vol potentie, zoals een ongebruikte zolder. Dankzij nieuwe technologieën zoals virtual reality kan dit uitstekend. Doordat in deze virtuele wereld gewisseld kan worden tussen verschillende productoplossingen, kan direct worden ervaren welke mogelijkheden er zijn om van een ongebruikte zolder een prachtige en functionele slaap-, kinder- of werkkamer te maken," vertelt Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland.

De applicatie is beschikbaar voor de smartphone en is zowel met cardboard als in 360 graden modus te gebruiken. Ervaar nu wat daglicht en frisse lucht voor een rommelzolder kan doen: www.velux.nl/vr.

Reacties