string(1) "p"

Optrekkend vocht bestrijden

Vocht in huis kan veel problemen veroorzaken. Wat kun je hier tegen doen? Op welke manier dien je vocht te bestrijden? Meer info over vochtbestrijding.

Optrekkend vocht bestrijden

Wanneer je een eigen woning bezit of huurt, of de eigenaar of huurder bent van een bedrijfspand, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je pand of woning niet te maken krijgt met vochtproblemen. Vochtproblemen kunnen erg hardnekkig zijn en zijn dus heel lastig te verwijderen. Er zijn verschillende oorzaken van vochtproblemen. Een veel voorkomend probleem dat met vocht te maken heeft is natuurlijk lekkage. Het tegengaan van zulke problemen is met verscheidene technieken toch mogelijk. Dit wordt vochtbestrijding genoemd. Als jij denkt dat je vochtbestrijding nodig hebt voor jouw woning of pand, dan ben je bij De Jong BV Vochtbestrijding aan het juiste adres. De Jong BV kan je onder andere helpen met het waterdicht maken van je muren, je gevel, en je kelder. Zo ga je snel en gemakkelijk veel vochtproblemen tegen.

Wat is optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is één van de grootste en meest voorkomende vochtproblemen waarmee bedrijven en particulieren te maken hebben. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in vochtbestrijding weten dan ook alles van dit probleem af. Optrekkend vocht kan onder andere veroorzaakt worden door grondwater dat via de fundamenten van je woning omhoog trekt. De kans op optrekkend vocht is extra groot bij woningen die al wat langer meegaan. Optrekkend vocht kun je tegengaan door een waterkering op het grondniveau te plaatsen. Deze kering kan grondvocht absorberen, zodat je muren niet vochtig worden. Ook kun je de muren injecteren om grondwater tegen te gaan. Zo zal de luchtvochtigheid in je huis sterk verbeteren. Ook zul je geen vochtplekken op de muren krijgen.

Hoe optrekkend vocht te herkennen?

Optrekkend vocht kun je op verschillende manieren herkennen. Ten eerste kun je zien of je woning last heeft van optrekkend vocht door te controleren op vochtplekken. Dit zijn opvallende plekken op bijvoorbeeld de muren of de vloer. Ook kunnen vochtplekken zich uiten in schimmels. Schimmels kun je herkennen aan een muffe geur in huis en rare plekken, bijvoorbeeld op de muur. Schimmels zien er meestal donker uit en kunnen ook lijken op dons. Bruine en gele randen op de muren kunnen ook aanduidingen zijn van optrekkend vocht.

 

Risico’s van vocht

Het hebben van teveel vocht in je woning klinkt misschien niet heel dramatisch. Maar niets is minder waar. Omdat vocht zich ook kan uiten in schimmels, is het wel degelijk gevaarlijk om niet aan vochtbestrijding te doen. Schimmelplekken kunnen veel risico’s opleveren voor de gezondheid. Zo kun je er onder andere ademhalingsproblemen mee krijgen. Zorg er dus altijd voor dat je je woning controleert op vocht- en schimmelplekken.

Methoden om vocht te verwijderen

Er zijn verschillende manieren om vocht te verwijderen. Uiteraard hangt dit af van het soort vochtplekken waar je mee te maken hebt. Het verwijderen van een soort witte aanslag kun je zelf doen. Hierbij is het belangrijk dat je eerst de verf of het behang weghaalt. Daarna kun je de uitslag borstelen met een zuuroplossing. Zo wordt de muur gereinigd. Toch is het verstandig om een professioneel bedrijf om hulp te vragen. Zo weet je zeker dat je woning weer helemaal opgeknapt wordt.