Zo voorkom je schimmels in huis!

Last van schimmel in huis? Dat is erg vervelend! Schimmel is schadelijk en zorgt voor zwarte vlekken. Schimmel voorkomen? Handige tips in dit artikel!

Schimmelvorming voorkomen

Schimmel in huis is iets dat voorkomen dient te worden. Met name in vochtige ruimtes loop je meer kans dat zich schimmels gaan vormen en deze kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Het is daarom zaak de schimmels zo snel mogelijk te bestrijden mocht je deze tegenkomen. Hiervoor zijn speciale middelen op de markt die daarvoor geschikt zijn. Als je de schimmel aanpakt is het zaak dat je ook tracht de oorzaak ervan te achterhalen. Op die manier kun je namelijk voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet en je aan de gang blijft met bestrijden.

Een goede ventilatie tegen schimmel

Als je sporen van schimmel ziet verschijnen in je woning dien je deze zo snel mogelijk aan te pakken om erger te voorkomen. Op vochtige muren en plafonds kun je schimmel herkennen doordat er zwarte plekken of vochtplekken ontstaan. De vorming van vocht kun je tegengaan door de muren en plafonds te behandelen met een anti-schimmelverf. Deze verf kun je aanbrengen voor de gewone verf. Als je reeds schimmelplekken hebt dien je deze eerst te behandelen. Daarna breng je de vochtwerende laag aan om vervolgens te kunnen schilderen. Schilder nooit zo over vochtplekken heen want deze blijven dan gewoon terugkomen.

Schimmels in huis gevolgen gezondheid

Als je te maken hebt met schimmels in huis kunnen deze nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid. Misschien lijkt een vochtplek je weinig kwaad te kunnen maar het is belangrijk deze aan te pakken en de oorzaak te bestrijden zodat je gezondheid niet in gevaar komt door de aanwezigheid van teveel vocht. Schimmels kunnen gevaar opleveren voor mensen met een verzwakt immuunsysteem omdat zij er gevoeliger voor zijn. Daarnaast loop je, ook als je niet allergisch bent, een verhoogd risico op luchtwegklachten en luchtweginfecties. Ook is de kans op astma groter of worden reeds bestaande klachten erger door schimmel.

Schimmels in huis verwijderen

Schimmels op de muren van je woning kun je zelf bestrijden maar je kunt het ook door een specialistisch bedrijf laten doen. Draag bij de bestrijding altijd handschoenen en een mondkapje om gezondheidsproblemen te voorkomen. Schimmel op muren verwijderen kun je met diverse middelen doen: gebruik soda vermengd met water om de schimmel weg te schrobben. Is dit niet afdoende dan kun je de muren ook laten inweken met bleek. Er zijn speciale middelen op de markt om schimmel te verwijderen. Gebruik nooit middelen door elkaar en zorg ervoor dat je goed ventileert tijdens de bestrijding van schimmels.

schimmel verwijderen

Zelf verwijderen of een specialist inschakelen?

Als je schimmel in je woning hebt kun je deze zelf aanpakken maar er ook voor kiezen een specialistisch bedrijf in te schakelen om deze te verwijderen. Daarbij is het zaak dat niet alleen de schimmel aangepakt wordt maar ook de oorzaak achterhaald wordt en daar een oplossing voor gevonden wordt. Bij het verwijderen van schimmel komen kosten kijken. Deze kunnen variëren afhankelijk van de soort schimmel, de te behandelen oppervlakte en de ernst van de schimmel. Als er niet alleen aan bestrijding gedaan wordt maar er bijvoorbeeld ook opnieuw geschilderd dient te worden nemen de kosten uiteraard toe.

Vergelijk vochtbestrijders om te besparen op de kosten

 

Als je ervoor kiest een vochtbestrijder te laten komen om de schimmels in je woning aan te pakken is het verstandig eerst een aantal offertes te laten maken door diverse bedrijven. Via Bwvochtwering.nl vergelijk je vochtbestrijding experts bij jou in de buurt. Op die manier kun je ze met elkaar vergelijken en kijken wat ze te bieden hebben. Daarnaast kun je de prijzen die zij hanteren met elkaar vergelijken zodat je weet welke vochtbestrijder het gunstigste uitpakt voor jouw klus. Kies altijd voor een goede bestrijder die niet alleen het vocht en de schimmel tegengaat maar ook de oorzaak ervan aanpakt en met de juiste middelen werkt.

Meer handige informatie: