Dit zijn de musthaves voor een fitnesskamer in huis

Niet iedereen houdt ervan om naar de sportschool te gaan, maar wil wel graag sporten zoals je in de sportschool doet.

Guido van Loon 29 September 2021

Je kunt gemakkelijk een fitnessruimte in huis creëren waar je lekker je eigen gang kunt gaan, zonder dat je je direct ontzettend bekeken voelt. Hier heb je een paar belangrijke items voor nodig. We helpen je graag op weg!

Een fitness trampoline

Wil je snel calorieën verbranden en is hardlopen niets voor jou? Met een fitness trampoline verbrand je in dezelfde tijd een stuk meer calorieën dan wanneer je een rondje gaat rennen. Daarnaast is het ook nog een stuk leuker, omdat je verschillende oefeningen kunt doen met goede muziek op de achtergrond. We raden je aan om wat workouts op YouTube op te zoeken in combinatie met een fitness trampoline, zodat je voor de televisie of tablet lekker mee kunt springen. Plezier gegarandeerd!

Gewichten

Krachttraining is een van de beste manieren om vet te verliezen en spieren op te bouwen. Precies om die reden is het een goed idee om te investeren in gewichten zoals dumbells of een halterstang. Hiermee kom je namelijk al een heel eind. Je wilt natuurlijk niet een heel gewichtenrek in huis halen zoals dat in de sportschool staat, dus je kunt het beste kijken naar gewichtsschijven of een bundel. Hiermee kun je zelf het gewicht aanpassen en opvoeren, wanneer je merkt dat je lichaam meer gewicht aankan.

Een goede ondergrond

Of je nu op je yogamat wilt staan of liever op een stevige fitness puzzelmat is natuurlijk afhankelijk van wat voor sport je wilt uitoefenen. We raden in ieder geval een vorm van bescherming aan voor je vloer, omdat je nog wel eens een gewicht uit je handen kunt laten vallen. Dit kan aardig wat schade aanbrengen aan je vloer. Daarnaast is het fijn om een antislip ondergrond te hebben, zodat je stevig staat wanneer je balans nodig hebt of flink wat gewicht tilt.

Een fitnessbank

Tot slot komt een fitnessbank ook goed van pas. Hiermee kun je alle kanten op, of je nu je armen, rug of benen wilt trainen. Hiermee kun je diverse oefeningen nét wat beter uitvoeren, zodat je fitness routine optimaal is. Als je voldoende ruimte hebt kun je voor een uitgebreide fitnessbank gaan met halterstang gaan die stevig gemonteerd kan worden. Heb je wat minder ruimte beschikbaar, dan kun je ook kijken naar een inklapbare variant.

Reacties