Foto: wonennl-isolatie-hond-cal-david-735319

Je huis verduurzamen, hoe doe je dat?

Niet veel langer meer en de Nederlandse winter staat alweer voor de deur. Met de huidige gas en energieprijzen, kunnen de rekeningen aardig oplopen.

Zo hoor je regelmatig dat huishoudens de kosten simpelweg niet meer kunnen betalen. Om ervoor te zorgen dat de kosten voor jou dit jaar laag blijven en je direct rendement kunt pakken op investeringen die je aan je huis verricht, is het aan te raden om te beginnen met het verduurzamen van je woning. Maar waar moet je nu beginnen met het verduurzamen? In dit artikel worden er een aantal tips gegeven, zodat jij er straks met de winter warm bijzit. 

3 efficiënte stappen voor het verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van je woning hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo kunnen relatief eenvoudige aanpassingen al voor veel effect zorgen. Hieronder worden de 3 meest efficiënte aanpassingen beschreven.

Het isoleren van je daken

De eerste stap is het isoleren van je daken. Veel warmte gaat verloren via het dak, wanneer het huis wordt verwarmd. Om dit tegen te gaan is het aan te raden om de daken te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met rockwool isolatie. Wanneer je al bezig bent met een verbouwing is het makkelijk mee te nemen. Is dit niet het geval, dan kan het isoleren van je dak een flinke karwij zijn. Dit gaat met name over het openbreken van je dak en de uiteindelijke afwerking. Zit het isolatiemateriaal in het dak, dan heb je meteen profijt.

Isoleren van de (spouw)muur

Een andere mogelijkheid om de woning te verduurzamen, is het isoleren van de muur of spouwmuur. Het isoleren van de muur is bijvoorbeeld mogelijk met glaswol isolatie van Jan de Isolatieman. Echter kan dit weer een flinke verbouwing zijn, doordat het isolatiemateriaal handmatig geplaatst dient te worden. Het isoleren van de spouwmuren gaat daarentegen op een zeer eenvoudige manier. Zo wordt het isolatiemateriaal vanaf de buitenkant in de muren gespoten. Zo heb je geen last van puin en kan het in een korte periode gerealiseerd worden.

De aanschaf van zonnepanelen

De laatste stap is het aanschaffen van zonnepanelen. De aanschaf kan een flinke kostenpost zijn. Echter is het mogelijk om de zonnepanelen binnen 7 jaar terug te verdienen. Met de stijgende energie en gas prijzen is het mogelijk dat de terugverdientijd met enkele jaren wordt teruggedrongen. Op deze manier kun je wederom veel geld besparen.

Reacties