Foto: 0-2023/5.jpg

Vijf redenen waarom je gevel isoleren een goed idee is!

Het huis verduurzamen, we zijn er vandaag de dag maar druk mee.

Theo 19 Januari 2023

Voorheen deden we dit vaak vooral vanuit milieukundig oogpunt, maar nu de energie- en gasprijzen de pan uit rijzen is dit wel even een ander verhaal.

Het is niet alleen beter voor het klimaat en milieu om zo duurzaam mogelijk te leven, ook voor je portemonnee is het van grote meerwaarde.

Daarom grijpen mensen massaal de mogelijkheid aan om aspecten binnenshuis te verduurzamen. Van zonnepanelen tot warmtepompen, we hebben ze allemaal wel voorbij zien komen. Een onderbelicht aspect van verduurzaming is de verbetering van de gevelisolatie. Door dit te doen, is een grote besparing mogelijk. Daarnaast kent het nog vele andere voordelen.

Waarom ook jij vandaag nog over moet gaan tot een betere gevelisolatie? Hier de vijf redenen op een rij.

1. Een serieuze besparing

Zoals we al zeiden vormen de muren, zeker in oude huizen, een groot lek qua warmte. Maar ook wanneer je in de zomer je huis wilt koelen kunnen slecht geïsoleerde muren ervoor zorgen dat het snel warm wordt. Zogenaamde thermische isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en er simpelweg minder energie nodig is om het warm (of koud dus) te houden. Het gaat zichzelf vrij snel terugverdienen.

2. Verduurzaming

Naast het feit dat het beter is voor het milieu, is het ook beter voor de omgeving. Je bent dus zeer verantwoord en duurzaam bezig. Zeker met steeds warmer wordende zomers neemt het aantal airco’s jaarlijks flink toe. Airco’s zijn zeer comfortabel, maar verbruiken een hoop stroom. Dit is wel aan het veranderen, maar elke capaciteit die jij aan airco’s kunt besparen is mooi meegenomen.

3. Geluidwerend

Goed geïsoleerde buitenmuren zorgen ervoor dat er minder geluid van buiten- naar binnen komt. Dus barbecueënde buren of stratenmakers die vroeg beginnen? Jij hebt vanaf nu nergens meer last van. Ook die overdrijvende onweersbui haalt jou niet meer uit je slaap. Dat is de investering alleen al meer dan waard. Zeker nu we meer thuis zijn dan ooit met het vele thuiswerken.

4. Brandveiligheid

Goede isolatie is een extra bescherming wanneer er brand (dreigt) te ontstaan. Doordat extra isolatie een vertragende werking heeft, kan dit net die extra laag zijn die ervoor zorgt dat schade beperkt blijft of nog erger; dat er slachtoffers vallen. Ook wanneer er kinderen op zolderetages slapen is dit een fijn en veilig idee.

5. Waardestijging

Het verbeteren van de isolatie aan je buitenmuren moet je niet zien als een uitgave, maar meer als een investering. Het zorgt er namelijk voor dat de waarde van je huis stijgt, wellicht betekent het zelfs iets voor het energielabel. Om die laatste wordt steeds vaker gevraagd bij de aankoop van een huis, en dat is ook niet zo gek want het is sinds kort verplicht dit energielabel te tonen bij verkoop, verhuur en de oplevering van woningen. Wanneer je geïnvesteerd hebt in de verbetering van de gevelisolatie is het ook aan te raden om te checken of er iets veranderd is in jouw label.

Kortom, voor iedere soort gevel en muur is tegenwoordig een snelle en efficiënte manier van isoleren beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar het isoleren met ROCKWOOL, geschikt voor vele soorten muren en een investering die zichzelf snel terugverdient!

Reacties