Foto: pexels-monica-silvestre-4249477

Wil je zelf je huis gaan isoleren? Dan kun je wel wat tips gebruiken

Ben je een échte doe-het-zelver en wil je jouw woning eigenhandig gaan isoleren? Dan is het belangrijk om van tevoren goed door te nemen wat jij je op de hals haalt.

Marinus 02 Maart 2023

Op deze pagina lees je meer informatie over hoe jij er zelf voor kunt zorgen dat je spouwmuurisolatie in je woning aanbrengt. Hoe gaaf is het om zelf aan de verbetering van je huis te werken en direct resultaat te zien? Verder lees je hoe de installatie van voorzetwand isolatie werkt. Door jezelf goed in te lezen over de klussen die je thuis gaat uitvoeren, weet je zeker dat je ze tot een goed einde kunt brengen. Straks geniet je met trots van een heerlijk en goed geïsoleerd huis!

Met deze tips kun je jouw spouwmuren zelfstandig van isolatie voorzien

Wil jij besparen op je energierekening en tegelijkertijd je huis duurzamer maken? Dan is het isoleren van je spouwmuren een goede optie. Met de juiste materialen en gereedschappen kun je dit klusje makkelijk zelf uitvoeren, zonder dat je hiervoor een professional hoeft in te schakelen. In deze blog geven we je handige tips en tricks voor het isoleren van je spouwmuren, speciaal gericht op hobbyisten en doe-het-zelvers. Als eerste is het belangrijk om te controleren of jouw woning een spouwmuur heeft en of deze geschikt is om te isoleren. Vervolgens is het tijd om de benodigde materialen en gereedschappen in te slaan, zoals isolatiemateriaal, boor, boor bits en een blaaspijp. Let hierbij goed op de dikte van het isolatiemateriaal en de diameter van de boor.

Voordat je begint met isoleren is het belangrijk om de spouwmuur goed schoon te maken en te controleren op eventuele beschadigingen. Vervolgens kun je met behulp van de boorgaten boren in de muur en het isolatiemateriaal met behulp van de blaaspijp in de spouwmuur blazen. Let hierbij op dat je de spouwmuur gelijkmatig vult en de gaten naderhand netjes dicht gemaakt. Spouwmuurisolatie aanbrengen kan een flinke klus zijn, maar met deze tips kun jij als hobbyist of doe-het-zelver deze klus zeker zelf uitvoeren.

Op welke manier kun je zelf voor voorzetwand isolatie zorgen?

Als doe-het-zelver kun je makkelijk zelf voorzetwand isolatie aan je woning toevoegen. Voorzetwand isolatie is een goede optie als je muren hebt zonder spouw of als je de isolatiewaarde van de huidige muren wilt verhogen. Bovendien kan het ook een goede keuze zijn als je liever geen gaten in je gevel wilt boren, zoals bij spouwmuurisolatie. Voor het aanbrengen van voorzetwand isolatie heb je een aantal materialen nodig, zoals isolatieplaten, houten latten, schroeven, pluggen, een isolatiesnijder en een zaag. Meet de maten van de muur op en zaag de houten latten op maat. Bevestig de latten met schroeven en pluggen op de muur en plaats vervolgens de isolatieplaten tussen de latten. Zorg ervoor dat je de isolatieplaten op maat snijdt en goed aansluit op de latten.

Reacties
Anderen bekeken ook