Foto: Tegeldepot

Je badkamer nieuw leven inblazen met mooie badkamertegels

Wij vertellen je waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de juiste badkamertegels.

Rik 26 Juni 2024

Ben jij van plan om je badkamer te renoveren en zoek je daarom naar geschikte tegels? Lees dan vooral even het onderstaande artikel door. Wij vertellen je namelijk waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de juiste badkamertegels.

Wandtegels of vloertegels?

Voordat je de verschillende soorten tegels gaat vergelijken en helemaal verliefd wordt op een mooi soort tegel, moet je eerst weten of je de tegels voor de vloer of de wanden wilt gebruiken. Niet elke tegel is namelijk voor beide toepassingen geschikt. Dat heeft alles te maken met het feit dat de vloer meer te verduren krijgt dan de muren. Vloertegels moeten bijvoorbeeld niet alleen vochtbestendig, maar ook krasbestendig zijn. Als je dit eenmaal hebt uitgezocht, kun je op je gemak de talloze kleuren, texturen en materialen bekijken.

Stijl en functionaliteit

Bij het kiezen van de juiste badkamertegels moet je altijd stijl en functionaliteit tegen elkaar afwegen. Een tegel kan weliswaar een mooie uitstraling hebben, maar tegelijkertijd gevoelig zijn voor slijtage. Het is goed om een balans te vinden tussen stijl en functionaliteit. Kijk daarbij vooral naar waar jouw prioriteiten liggen. Mocht je bijvoorbeeld de meeste waarde hechten aan onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid, kun je wellicht beter kiezen voor een keramische tegel met een natuurstenen look in plaats van een echte natuurstenen tegel. Overigens valt een natuurstenen look tegenwoordig nauwelijks meer te onderscheiden van echt natuursteen.

Het juiste aantal tegels

Heb je tegels gevonden die aan al je eisen voldoen? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk genieten van het resultaat en een bestelling plaatsen. Er blijft echter nog een belangrijke vraag staan. Namelijk, hoeveel tegels heb je nodig? Je wil tenslotte voorkomen dat je ofwel te weinig tegels hebt, ofwel een hoop tegels overhoudt. Bij het berekenen van het aantal tegels komt meer kijken dan alleen het delen van de oppervlakte van je wanden of vloer door de oppervlakte van de tegel. Je moet ook rekening houden met factoren zoals het snijverlies.

Kijk rustig rond

Ben je op zoek naar mooie tegels? Dan is het de moeite waard om het assortiment van Tegeldepot eens te bekijken. Hier heb je de keuze uit talloze badkamertegels. Er worden tegels aangeboden in diverse kleuren en materialen. En dan hebben we het niet alleen over de standaard vierkante badkamertegels. Want wat dacht je bijvoorbeeld van luxe zeshoekige tegels met een koperen afwerking of kleurrijke mozaïektegels?

Reacties