Binnen valt er nog zoveel te winnen. Op het gebied van energiebesparing en milieuvriendelijk, duurzaam bouwen. Zo ook op het gebied van verblijfscomfort.
Warmteplan is al vele jaren een specialist en gevestigde naam als het gaat om duurzame bouwoplossingen voor een beter binnenklimaat. Dit begint bij de basis; eerst het gebouw dan de installatie. Zorg dat in het casco al de basis aanwezig is voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat. Dan zijn achteraf geen energie-verslindende ingrepen nodig om tekortkomingen op dit gebied te corrigeren.
Investeren in een milieuvriendelijk, energiezuinig en goed afgewerkt casco, betaalt zich dubbel en dwars terug. In wooncomfort en je portemonnee. En door het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Alle Warmteplan-producten dragen namelijk op enigerlei wijze bij aan het besparen van energie. Door bestaande, specifieke eigenschappen van natuurlijke grondstoffen beter te benutten en met elkaar te combineren. Door meer te doen met minder grondstoffen. En door oplossingen te ontwikkelen die onnodig energieverlies tegengaan. Zo investeer je met onze producten in een milieubewuste, kwalitatief hoogwaardige en innovatieve woonomgeving die je blijvend voordeel en duurzaamheid biedt.
Cellulose en houtvezel zijn natuurlijke, bouwbiologische grondstoffen met uitstekende isolatiewaarden. Deze materialen bieden de unieke combinatie van winter-isolatie, zomerkoeling, geluidisolatie en vochtregulering. Warmteplan heeft deze materialen, tezamen met internationale kenniscentra en gerenommeerde internationale producenten, gecombineerd tot complete vloer, dak en gevel concepten. Dit zijn hedendaagse concepten, berustend op vertrouwde, natuurlijke principes, inclusief wind- en luchtdichting, koudebrug onderbrekende I-balken en verschillende wandverwarmingssystemen.
De keuze van het juiste isolatiemateriaal is bijzonder belangrijk. Materiaal dat in de winter doeltreffend wordt ingezet om de verwarmingskosten te drukken, is niet automatisch ook geschikt om tijdens de zomer de warmte buiten te houden. Hier is het belangrijk om materialen te gebruiken die een hoge specifieke warmtecapaciteit hebben en daardoor voorkomen dat zomerhitte door het dak- en geveloppervlak binnendringt.
Met de toenemende isolatie-eisen wordt koeling een steeds belangrijker thema. Bij zwaar geïsoleerde lichte (passief) bouwconstructies wordt het moeilijk de binnen geproduceerde warmte en de binnentredende zonnewarmte op de zomerdag natuurlijk af te voeren. Oververhitting is dan het gevolg. Met de Homatherm houtvezel- en celluloseplaten en de Isofloc geblazen cellulose kan dit probleem, zonder gebruikmaking van airco-installaties, in de constructie opgelost worden. Cellulose en houtvezel combineren namelijk goede isolatiewaarden met een hoge thermische massa. Daardoor duurt het aanzienlijk langer voordat (een kleiner deel van de) zonne-warmte later op de dag de ruimte binnendringt. Met Homatherm houtvezel en cellulose platen en met Isofloc ingeblazen cellulose kan met een isolatiedikte vanaf 140mm al een faseverschuiving van 12 uur bereikt worden. Hiermee blijft een zolder of een licht gebouw in de zomer aangenaam koel omdat het doorkomen van de hitte met 12 uur - tot in de koele nachtelijke uren - vertraagd wordt. Traditionele isolatiematerialen als minerale vezels of schuim daarentegen bieden, tevens door hun vaak lager gewicht, slechts een vertraging van 6 tot 8 uur.
Een goede geluidsisolatie en ruimte-akoestiek bepalen in hoge mate je woon- en werkplezier en bevorderen de prestatie. Met Sprayplan+® en Spraytherm+® van Warmteplan kan de akoestiek van ruimtes eenvoudig en doeltreffend verbeterd worden. Met de makkelijk verwerkbare flexibele Homatherm platen en de ingeblazen Isofloc cellulosevlokken kunnen voorzetwanden, verlaagde plafonds en vloerconstructies geluidisolerend gemaakt worden.