Foto: 10_-Villa-in-het-zuiden-van-het-land

Verbeter de akoestiek in de woonkamer, werkkamer of in het zwembad

Heb je last van een nagalm in huis? Of ben je bezig met het bouwen van een villa en wil je verzekerd zijn van een top akoestiek?

Patrick

Schakel dan professionele hulp in en laat je adviseren door professionals op het gebied van akoestiek. 

Waardoor ontstaat een slechte akoestiek?

Een goede akoestiek is niet voor iedere ruimte vanzelfsprekend. Onder andere de grootte en vorm maar ook het gebruik van bepaalde materialen hebben invloed op de akoestiek. Neem bijvoorbeeld harde materialen zoals glas, metaal of beton. Als geluidsgolven binnen de desbetreffende ruimte deze materialen raken weerkaatst het geluid snel weer terug. Dit heeft invloed op de akoestiek en kan een nagalm creëren, wat uiteindelijk kan zorgen voor geluidsoverlast. 

Wat kun je doen om de akoestiek te verbeteren? 

Aangezien harde materialen voor een slechte akoestiek zorgen, is het aan te raden om zachte absorberende materialen te gebruiken voor de verbetering van de akoestiek. Denk hierbij aan akoestische panelen of platen, akoestische eilanden, akoestische spuitpleisters of in enkele gevallen kan een akoestisch schilderij ook dienst doen als absorptiemateriaal. Op deze manier worden de geluidsgolven die voor een nagalm zorgen geabsorbeerd in plaats van dat ze worden weerkaatst. Omdat iedere ruimte uniek is, is het van belang dat er per ruimte wordt gekeken hoe de akoestiek zo optimaal mogelijk verbeterd kan worden. 

In welke ruimtes is het mogelijk de akoestiek te verbeteren?

Akoestiekverbetering is mogelijk voor ruimtes in huis, voor zwembaden, maar ook voor restaurants en musea. Verbetering van de akoestiek in huis komt vaak voor bij het bouwen van een villa waarbij er gebruik wordt gemaakt van akoestische plafonds, bijvoorbeeld in de woonkamer, werkkamer, hal of in het zwembad. Deze worden het liefst naadloos geïnstalleerd zodat de strakke uitstraling van het plafond niet verloren gaat. Bij deze plafonds is het ook mogelijk om bepaalde technologie in het materiaal van het plafond te verwerken, zoals geluidssystemen of verlichting. 

Voordelen van akoestiekverbetering

Er zijn verschillende voordelen wat betreft het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Ten eerste kun je elkaar beter verstaan, omdat er geen afleiding is van de nagalm. Daarnaast is er geen overlast van schelle geluiden wat prettiger is voor het gehoor. Ook wordt de sfeer in de ruimte verbeterd, omdat de afname aan geluidsgolven zorgt voor rust. Laat je adviseren door Pennings akoestiek om tot een optimaal resultaat te komen.

Reacties