Foto: 2016/afval-nl-bouwcontainer.jpg

Mooi weer zorgt voor record aantal klussen

Deze week worden er 40% meer klussen en verbouwingen uitgevoerd.

Met de mooie weersvoorspellingen en het vakantiegeld binnen handbereik, kiezen consumenten er voor om de handen uit de mouwen te steken. Afval.nl deed onderzoek naar het klusgedrag van consumenten. Deze week worden er 40% meer klussen en verbouwingen uitgevoerd ten opzichte van vorige maand. Vooral de tuin wordt onder handen genomen. De meest voorkomende klussen in de tuin zijn de tuin in zijn geheel opknappen en nieuwe tegels leggen.

Met dit mooie weer wordt er niet zelf geklust. Klusjesmannen zijn deze week zeer geliefd. We kiezen dan het liefst voor een ZZP’er uit de buurt. Ook binnenshuis wordt er geklust, deze week zien we dat vooral dat de muren een opknapbeurt krijgen.

Waar lopen we tegen aan?

Verbouwen brengt ook een hoop stress met zich mee. Een verbouwing heeft vaak grote impact op het huishouden en dat betekent afzien. De meest genoemde tegenvaller is het uitlopen van de klus. Ook het vele afval dat vrij komt valt vaak tegen. Het overschrijden van het budget is eerder regel dan uitzondering. Klussen worden vaak vooraf onderschat, zowel in tijd als in budget.

Het eindresultaat

Inspiratie voor het eindresultaat halen we vooral uit Social Media. Zoekopdrachten zoals #interiordesign en #diy (do it yourself) zijn erg populair. Het eindresultaat van onze eigen verbouwing delen we ook maar al te graag op social media en dan met name op Pinterest en Instagram. Het grotendeel van de respondenten gaf aan dat de klus voor de geplande vakantie af moet zijn. Slechts 15% van de respondenten heeft er vertrouwen in dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken.

Dat de consument weer vertrouwen heeft in de economie valt terug te zien in de gemiddelde uitgave voor een klus of verbouwing. Gemiddeld wordt er € 2500 ,- uitgegeven om de tuin op te knappen of de woning weer te voorzien van strak gestucte muren.

Publicatiedatum: 12 mei 2016

Reacties