Foto: regiocontainer6m3

In deze situaties is een afvalcontainer huren rond ’t Gooi interessant

Bij een verbouwing of renovatie van je woning is een container huren het overwegen waard.

Theo Vliegop 11 November 2022

Bij een verbouwing of renovatie van je woning is een container huren bij Hilversum, Breukelen of bijvoorbeeld Laren het overwegen waard. Het helpt je bouwafval snel en comfortabel te laten afvoeren bij het vernieuwen van de badkamer of keuken; je hebt er zelf geen omkijken naar. Een alternatief kan het huren van een aanhanger zijn, waarmee je het bouwafval zelf naar de vuilstort brengt. Dit kost echter veel meer tijd en hoeft, afhankelijk van de regels bij jouw vuilstort, niet veel goedkoper te zijn. Houd er rekening mee, dat er verschillende soorten afvalcontainers worden aangeboden. Denk aan het verschil tussen een container voor grond en een container voor puin. Dat laatste type container vul je bijvoorbeeld met de tegels die uit de badkamer komen, de blokken die gebruikt zijn voor het plaatsen van een tussenwand in huis, enzovoorts. Het is belangrijk het afval op de juiste wijze te scheiden, zodat dit (waar mogelijk) gerecycled kan worden.  

Huur een afvalcontainer bij een renovatie van de tuin 

Niet alleen bij een renovatie van je woning is het huren van een afvalcontainer interessant. Een container huren in Almere, Amsterdam of Weesp kan bijvoorbeeld ook het overwegen waard zijn bij het aanpakken van de tuin. De tuin is voor veel huishoudens steeds belangrijker geworden, doordat men vaker vanuit huis werkt. Tijdens de koffie- en lunchpauze geniet men van al het moois wat een tuin hen te bieden heeft. Ben jij niet tevreden over de huidige indeling van de tuin? Haal de bestaande tegels en borders weg, graaf de tuin uit en bouw deze opnieuw op. 

Tip: start met het maken van een plan voor de nieuwe tuin! Voor welke stijl kies je? Welke elementen moeten op z’n minst terugkeren in de tuin? Op welke manier combineer je verschillende planten en heesters met elkaar om het hele jaar door kleur in de tuin te hebben? 

Afvalcontainer voor snoeiafval bij onderhoud aan de tuin 

Naast de mogelijkheid om een container te huren bij het grondig renoveren van een tuin, kan een container ook van pas komen bij het onderhouden van de tuin. Dat geldt niet voor de tuin bij een gemiddelde tussenwoning. Vaak is een GFT-container groot genoeg om het snoeiafval af te kunnen laten voeren. Bij het onderhoud aan grotere tuinen is een container echter wel wenselijk. Zo hoef je de takken zelf niet naar de vuilstort te brengen.

Reacties