Foto: Zo-weet-je-welk-formaat-container-je-nodig-hebt-1

Zo weet je welk formaat container je nodig hebt

Afval afvoeren van is niet eenvoudig. Je kunt kiezen om dit met een aanhanger te doen, maar zo’n aanhanger gaat snel over zijn maximaal draagvermogen heen.

Guido van Loon

De enige juiste keuze die je daarom kunt maken, is om een afvalcontainer te huren. Dit is handig bij het grond afvoeren, maar ook bij het afvoeren van allerlei soorten afval.

Een terechte vraag hierbij is wel welk formaat container je precies nodig hebt. Met onderstaande tips kun je snel bepalen welk formaat container je nou nodig hebt.

Wat voor afval wil je vervoeren?

Ten eerste is het belangrijk om naar het soort afval te kijken. Wil je bijvoorbeeld grond afvoeren? Wil je tegels afvoeren? Of wil je allerlei soorten afval afvoeren? Met name als je veel soorten afval af wilt voeren, heb je een grote(re) container nodig.

Hoeveel afval wil je afvoeren?

Ten tweede moet je goed kijken naar de hoeveelheid afval dat je af gaat voeren. Je kunt hiervoor onderstaande richtlijnen aanhouden:


Welk formaat container je precies nodig hebt, is uiteraard afhankelijk van de grootte van je huis of tuin. Wil je bijvoorbeeld de vloer in je gehele woning verwijderen? Dan heb je waarschijnlijk een grotere container nodig.

Waar kun je de container neer laten zetten?

Ten derde moet je goed kijken naar de omgeving rondom je woning. Is er rondom je woning ergens een plek te vinden waar de container op een veilige manier neergezet kan worden? En zo ja; hoeveel ruimte is er bij die plek precies? Mocht je een te grote container huren, is het wellicht mogelijk dat je hier rondom je woning géén ruimte voor hebt.

Kies bij voorkeur voor een grotere container

Een container kan maar beter té groot dan té klein zijn. Wil je een kleine container huren? Zorg dan dat je zeker weet dat de container groot genoeg is voor al het afval. Je kunt er daarom beter voor kiezen om nét een maatje groter te bestellen. Een verhuurder van afvalcontainers kan je hierover uiteraard prima adviseren.

Informeer je buren

Wordt er binnenkort een afvalcontainer bij je op de stoep neergezet? Informeer je buren op voorhand alvast; het is voor hen wel zo prettig om dit op voorhand al te weten.

Reacties