Foto: Zo-huur-je-eenvoudig-een-afvalcontainer

Zo huur je eenvoudig een afvalcontainer

Moet je binnenkort een grote hoeveelheid afval afvoeren? Dan vraag jij je mogelijk af hoe je dit aanpakt.

Guido van Loon

Voor grote hoeveelheden afval kun je het beste een container huren. Doordat je hier veel afval tegelijkertijd in kwijt kunt, hoef je niet meerdere malen zelf heen en weer te rijden naar de vuilstort. Als je nog niet eerder een afval container gehuurd hebt, weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom helpen wij jou hier graag een handje bij. In deze tekst leggen wij jou uit hoe je makkelijk en snel een afvalcontainer huurt.

Kies de juiste container voor jouw afval

Wie online op ‘afvalcontainer huren’ zoekt, krijgt binnen een paar tellen een groot aantal resultaten. Een container huren kan vandaag de dag namelijk bij talloze partijen. Toch is het niet verstandig om te hard van stapel te lopen. Het is namelijk belangrijk dat je de juiste container huurt voor het afval dat je af wilt voeren. Helaas is dit iets waar veel mensen geen rekening mee houden. Zij huren de eerste de beste container die zij tegenkomen en storten hier hun afval in. Is de container niet geschikt voor het afval dat jij erin gestort hebt? Dan laat het verhuurbedrijf hem mogelijk staan.

Ga je jouw huis verbouwen? Dan krijg je te maken met verschillende soorten afval. Daarom kun je het beste een container voor grofvuil of bouwafval huren. Deze containers zijn namelijk geschikt voor grofvuil (huisraad), bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier/plastic en hout. Daarnaast mag je er ook isolatiemateriaal, gips/gasbeton (10%) en vloerbedekking, vinyl, zeil en pvc (15%) in storten. Wie zijn tuin onder handen gaat nemen, kan het beste een container voor groenafval of grond huren. Voor dakafval en hout zijn er ook speciale containers.

Schat de hoeveelheid afval in

Wie een afvalcontainer wil huren, komt voor meerdere keuzes te staan. Naast het soort container moet je ook de afmetingen bepalen. Wil je een bouwafval container huren? Dan kun je kiezen uit 3, 4, 6, 10, 15, 30 of 40 kubieke meter. Kies nooit lukraak voor een bepaalde inhoud. Wie dit wel doet, huurt mogelijk een veel te grote of te kleine container. Schat daarom in hoeveel afval je af wilt voeren. Op basis hiervan kun je bepalen welke afvalcontainer je het beste kunt huren. Twijfel je tussen twee containers? Kies dan voor de grootste. Zodoende past jouw afval er allemaal in.

Huur jouw afvalcontainer online

Voor een afvalcontainer huren hoef je vandaag de dag de deur niet meer uit. Bij de meeste bedrijven kun je namelijk online een container huren. Je selecteert simpelweg de container die jou het meest geschikt lijkt en voegt deze toe aan jouw winkelwagentje. Vervolgens dien je een aantal gegevens in te vullen. Hierdoor weet het verhuurbedrijf met wie ze te maken hebben en waar en wanneer ze de container af moeten leveren. Wacht overigens nooit te lang met een afvalcontainer huren. In dat geval voorkom je namelijk dat er geen container meer beschikbaar is voor de gewenste periode.

Reacties