Foto: klussen 1

Zelf verbouwen: dit gereedschap mag niet ontbreken

Een goed begin is het halve werk. Welke klus je ook moet klaren, zonder het juiste gereedschap kom je nergens.

Hoe specifieker de klus, hoe specifieker het gereedschap. Er zijn dan ook een aantal stukken gereedschap die in geen enkele gereedschapskist mogen ontbreken. 

Basis sets

Een basis assortiment ring- dop en steeksleutels mag in geen enkele gereedschapskist ontbreken. Hetzelfde geldt voor een reeks tangen en schroevendraaiers. Deze basis sets zijn in iedere bouwmarkt te verkrijgen en zullen je helpen bij zowel de grote als de kleinere klussen.

Elektrisch gereedschap

Voor grotere klussen is groter gereedschap nodig. Elektrisch gereedschap kan klussen een stuk gemakkelijker maken. Denk hierbij aan een boormachine, een elektrische zaag en bijvoorbeeld een schuurmachine. Je bespaart hier niet alleen een hoop tijd mee maar houdt ook energie over voor andere dingen.

Hamer

Natuurlijk mag ook de hamer niet ontbreken. Verschillende soorten en maten hamers kunnen te pas komen bij allerlei grote- en kleine klussen.

Bouten en moeren

Een basis assortiment bouten en moeren kan altijd van pas komen. Bij de bouwmarkt vind je allerlei basis sets bouten en moeren van alle soorten en maten. Zo heb je altijd de juiste bouten en moeren bij de hand - wat de klus ook is.

Spijkers en schroeven

Hetzelfde geldt voor spijkers en schroeven. Zorg voor een uitgebreid assortiment met spijkers en schroeven in allerlei soorten en maten. Zo hoef je nooit een klus te onderbreken voor een ritje naar de bouwmarkt.

Combinatietang

Een combinatietang is een combinatie van meerdere tangen in 1 tang. Het bovenste gedeelte van de tang is plat en dient als griptang, het middelste gedeelte van de tang is wat meer gebogen en is bedoeld voor ronde materialen zoals buizen. Het onderste snijgedeelte van de tang doet ideaal dienst voor het knippen van bedrading en bekabeling.

Duimstok

Een duimstok dient om dingen op te kunnen meten of gemakkelijk af te tekenen. Handig voor iedere klus of verbouwing.

Waterpas

Ook een waterpas mag niet ontbreken. Met een waterpas kun je gemakkelijk controleren of alles recht hangt voordat je het definitief bevestigd.

Houtbewerking

Moet er hout bewerkt worden? Hier heb je specifiek gereedschap voor nodig zoals bijvoorbeeld een bijtel: perfect om een gat in hout weg te steken. Ook een schuurmachine of schuurpapier komen gegarandeerd van pas.

Lijm en kit

Kit is ideaal om kieren of scheuren te dichten en een goede lijm is altijd gemakkelijk om materialen snel te bevestigen. Een stevige secondelijm kan in sommige gevallen zelfs de spijkers vervangen.

Werkkleding

De werkkleding mag ook zeker niet vergeten worden. Handschoenen en knie- of ellenboog beschermers kunnen altijd van pas komen en bieden bescherming waar nodig.

Welk gereedschap heb jij standaard bij de hand?

 

Reacties