Foto: press_2013//husqvarna-kettingzaag-oranje.jpg

Veilig, verantwoord en comfortabel zagen

Geen ambities om aan professionele zaagwedstrijden mee te doen, maar alleen de behoefte om wat hout te zagen voor de open haard, of in de tuin wat bomen te snoeien? Husqvarna lanceert nu de nieuwe 200-serie en 400-serie TrioBrake Kettingzagen.

Een professionele en betaalbare kettingzaag met extra veiligheidsvoorzieningen en bedieningsgemak, geschikt voor agrariërs, huiseigenaren, hobbyisten en doe- het-zelvers.

Geen ambities om aan professionele zaagwedstrijden mee te doen, maar alleen de behoefte om wat hout te zagen voor de open haard, of in de tuin wat bomen te snoeien? Husqvarna lanceert nu de nieuwe 200-serie en 400-serie TrioBrake Kettingzagen.

Een kettingzaag kan bij verkeerd gebruik gevaarlijk zijn, maar bij deze series van Husqvarna zijn de nieuwste veiligheidsmaatregelen ingebouwd. Belangrijkste daarbij is het TrioBrake systeem, waarbij de remhendel er dubbel op zit en daardoor makkelijker te bereiken is. Waar er vroeger één hendel aan de voorkant zat waarbij de pols naar voren richting het zaagblad moest worden gebracht, is er nu een extra remmogelijkheid boven de achter¬handgreep toegevoegd. Uiteraard kan ook altijd de automatische kettingrem gebruikt worden en mocht er tijdens het zagen een terugslag komen, staat de ketting direct stil. Extra veiligheid dus, waarbij beide handen aan het apparaat gehouden kunnen worden en er geen grepen losgelaten hoeven te worden om de rem te activeren.

Gebruiksvriendelijk

De motorzagen zijn uitgerust met Smart Start, waardoor er makkelijk gestart kan worden en de weerstand in het startkoord minimaal is. Met de X-Torq technologie van Husqvarna is het benzinegebruik nog efficiënter en is ook de uitstoot drastisch verminderd. Zonder dat dit ten koste gaat van de zaagkracht uiteraard. Dankzij het TrioBrake systeem is ook de ergonomische houding in balans. Wanneer stammen die op de grond liggen door moeten worden gezaagd, wordt vaak een verkeerde werkhouding gehanteerd, er wordt gewerkt met een kromme rug. Dit is niet alleen belastend voor de rug, maar er bestaat ook het risico dat de tip van het zaagblad de grond raakt. Doordat de stand van de achterhand bij deze verkeerde houding mee beweegt, wordt het remsysteem automatisch aangestoten en dat zorgt ervoor dat de ketting tot stilstand komt. Hierdoor wordt de gebruiker gestimuleerd door de knieën te zakken wat ergonomisch een betere werkhouding is, de rug wordt ontzien en het verkleint het risico in de grond te zagen. TrioBrake biedt ook bescherming wanneer de gebruiker struikelt als hij zich met de motorzaag verplaatst. In de val wordt de kettingrem geactiveerd omdat een van de handen dan altijd in contact komt met een van de TrioBrake-hendels.

De Husqvarna Trio Brake kettingzaag uit de 200- en 400serie voldoen hiermee aan alle eisen voor verantwoord en comfortabel privé-gebruik. Een ideale kennismaking met dit betaalbare instapmodel - een stoere, compacte machine met een lange levensduur.

Husqvarna TrioBrake kettingzagen (200-serie en 400 serie) zijn verkrijgbaar tegen een consumentenadviesprijs vanaf €339,-. Meer informatie is te vinden op www.Husqvarna.nl

Publicatiedatum: 7 juli 2010

Reacties