Foto: GereedschapkistWonenNL

Wat mag niet ontbreken in je gereedschapskist?

Ook al heb je twee linkerhanden, alsnog kun je vast wel wat kleine klusjes in huis zelf uitvoeren. Hiervoor heb je dan natuurlijk wel gereedschap nodig.

Adine 22 Februari 2023

Iedereen zou daarom een gevulde gereedschapskist in huis moeten hebben. Heb je al een gereedschapskoffer gekocht maar zitten er nog geen tools in? In dit artikel lees je welke stukken gereedschap je dan beslist moet kopen!

Combinatietang

Je hoort in je gereedschapskist bijvoorbeeld beslist een combinatietang te hebben. Dit type gereedschap gebruik je namelijk voor diverse functies. Je kunt met een combinatiegang bijvoorbeeld knippen, maar ook monteren en buigen. Bovendien kun je er een spijker mee uittrekken, terwijl je ook bouten en moeren met deze tang kunt vast- of losdraaien.

Hamer

Een hamer mag natuurlijk ook niet in een gereedschapskoffer ontbreken. Hiermee sla je eenvoudig spijkers in hout, maar je kunt met een hamer ook hout en/of metaal op zijn plaats krijgen. Het is overigens belangrijk om te weten dat er meerdere soorten hamers zijn, waaronder vuist- en klauwhamers. Eventueel kun je alle typen kopen, al is het beter om de hamer te kiezen die het beste past bij je klussen.

Schroevendraaiers

Daarnaast is het altijd een goed idee om een set schroevendraaiers in je gereedschapskist te plaatsen. De kans is namelijk groot dat je ooit een keer een schroevendraaier nodig hebt, bijvoorbeeld als je zelf een kast in elkaar zet. Je moet dan waarschijnlijk meerdere maten en vormen schroeven vastdraaien, wat geen probleem is als je een setje schroevendraaiers hebt gekocht

Inbussleutels

Ook inbussleutels gebruik je bij veel klussen in huis. Zo draai je hiermee inbusschroeven vast en los, maar je kunt een inbussleutel ook voor bouten gebruiken. We raden aan om niet één inbussleutel aan te schaffen. Koop juist een setje met meerdere maten zodat je zeker weet dat je altijd een geschikte optie in huis hebt voor je klus!

Rolmaat

Je hebt daarnaast absoluut een rolmaat nodig. Als je bijvoorbeeld de diameter van een bloempot op wilt meten, kun je hier gebruik van maken. Veel klussen starten bovendien ook met een rolmaat, meten is immers weten. Een rolmaat kan soms tot wel acht meter opmeten, al zijn de meeste exemplaren geschikt voor een afstand tot drie meter.

Ring- en steeksleutels

Voor het vast- en losdraaien van veel moeren en bouten heb je ring- en steeksleutels nodig. Voeg hiervan dus een setje toe aan je gereedschapskoffer. Zo weet je zeker dat je altijd een geschikte optie in huis hebt voor een bepaalde moer of bout!

Reacties
Anderen bekeken ook