Foto: 2018/Klussen-in-huis.jpg

Klussen in huis? Lees hier vijf handige tips

Een fotolijstje ophangen, nieuwe plinten plaatsen of een klemmende deur verhangen? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken.

Guido van Loon

Ook bij jou in huis zullen er wel klusjes zijn die geklaard moeten worden. En daarbij kun je vast wel wat handige tips gebruiken. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

1. Bereid je voor.

Zorg dat je al het benodigde gereedschap al binnen handbereik hebt en creëer voldoende werkruimte. Dus geen obstakels in de buurt waar je tegenaan kunt komen

2. Goed materiaal

Bezuinig niet op gereedschap. Een goede boor of zaag betaalt zich altijd terug. Kleed je daarnaast om voor de klus. Zorg voor goede, beschermende kleding en schoeisel, bijvoorbeeld klompen.

3. Bekijk tutorials

Weet je niet precies hoe je je klus moet aanpakken? Geen nood. Op YouTube vind je tutorials voor werkelijk elk klusje. Altijd handig om die van te voren te checken.

4. Dek meubels af

Kan je klus rommel of verfspetters veroorzaken? Dek je woonaccessoires en meubels altijd af! Zo blijft alles netjes.<

6. Niet laten slingeren

Laat gereedschap niet rondslingeren en ruim afval op. Moet je boren? Houd er direct een stofzuiger of handveger en blik bij om het gruis op te vangen, zo sleep je de rommel niet door het hele huis heen.

Reacties