Foto: 2022/goed-gereedschap-verbouwen-huis.jpg

Daarom goed gereedschap voordat je begint met het verbouwen van je huis

Een goede voorbereiding is van levensbelang bij een grote klus. In het geval van het verbouwen van een huis kan een goede voorbereiding niet ontbreken.

15 April 2022

Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan tijdens het proces. In dit artikel vertellen wij welk gereedschap je niet mag missen tijdens een grote klus.

Zagen

Wanneer je een huis gaat (ver)bouwen heb je altijd een zaag nodig. Maar let goed op welk type zaag je gebruikt voor jouw klus. Er zijn namelijk verschillende soorten zagen. Allereerst is er een onderscheid te maken tussen niet elektrische zagen en elektrische zagen. Bij niet elektrische zagen moet je onder andere denken aan een ijzerzaag en een figuurzaag. Deze zagen kan je gebruiken wanneer je klein, licht materiaal wilt doorzagen. Wanneer je groter en steviger materiaal wilt doorzagen, stap je al gauw over naar de elektrische variant. Denk hierbij aan decoupeerzagen en cirkelzagen, ideaal om plaatmateriaal mee door te zagen.

Boormachine

Uiteraard kan ook een boor niet ontbreken tijdens jouw klus. Er zijn verschillende type boren, met name bedoeld voor het materiaal waarin geboord moet worden. Grofweg zijn er drie type boormachines te onderscheiden. De accuboormachine, de klopboormachine en de boorhamer. De accuboormachine wordt gebruikt om door hout, metaal of kunststof te boren. Wanneer je door een muur of andere steensoorten moet boren, is de klopboormachine het meest geschikt. De boorhamer komt te pas bij materiaal dat nog lastiger is om doorheen te komen, bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden.

Schroevendraaiers

Schroevendraaiers zijn er in allerlei soorten en maten. Er is de platkop schroevendraaier, deze wordt veelal gebruikt voor zacht materiaal. Daarnaast is er de kruiskopschroevendraaier, deze wordt met name gebruikt voor plaat- en gipsplaatschroeven. Dan heb je de torx schroevendraaier, deze wordt vrijwel altijd gebruikt voor het in elkaar zetten van huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten en vriezers. Een speciale schroevendraaier is de zogenoemde spanningzoeker. Deze wordt gebruikt om te kijken of er stroom staat op een draad in een stopcontact. Aan de bovenkant van de schroevendraaier zit een knopje, deze druk je in zodra de spanningzoeker in aanraking komt met het draad. Wanneer er dan een lichtje gaat branden, staat er stroom op het draad.

Een goede voorbereiding aan gereedschap is essentieel wanneer je je huis gaat verbouwen. Zorg er daarom voor dat je bovengenoemde gereedschappen altijd in huis hebt, voordat je aan een klus begint.

Reacties