Klussen in huis: 6 tips

Het kan heerlijk zijn, gezellig een weekendje de handen uit de mouwen steken om in en rondom huis te klussen.

02 Juli 2018

Heb je een aantal klussen op het lijstje staan? Dan zorg je er met deze tips voor, dat je perfect voorbereid bent. Zo kun je er waar en wanneer je ook maar wilt, direct aan beginnen!

1. Bescherm jezelf

Misschien wel een van de belangrijkste punten voor het klussen is het zorgen voor bescherming. Denk hierbij aan goede werkkleding van Engelbert Strauss zoals werkschoenen, handschoenen of zelfs een helm wanneer nodig. Houd deze kleren gewoon lekker in de kast zodat je ze aan kan trekken zodra je aan het klussen besluit te gaan.

2. Bescherm de omgeving

Maar niet alleen jijzelf, ook de omgeving moet beschermd worden. Denk bijvoorbeeld aan het afdekken van stoelen en banken tijdens het schilderen. Zorg dat je voldoende materialen in huis hebt die je nodig zou kunnen hebben om de ruimte te beschermen zoals kranten, verhuisdekens en plastic hoezen.

3. Gereedschap onderhouden

Niet alleen is het belangrijk om voldoende professioneel gereedschap in huis te hebben, je moet het natuurlijk ook goed onderhouden. Spray je gereedschap na gebruik bijvoorbeeld in met een verzorgende spray om de levensduur te verlengen en het werken soepeler te maken. Probeer al het gereedschap in eenzelfde ruimte of kist te bewaren zodat je alles altijd direct bij de hand hebt.

4. Begin met het voorwerk

Heb je een specifieke klus in gedachten? Probeer dan een aantal dagen voor de ‘klusdag’ het voorwerk vast te doen. Plak de randen van een te schilderen muur bijvoorbeeld vast af, of verwijder meubels en accessoires vast uit de aan te pakken ruimte. Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat zeggen ze niet voor niets!

5. Overschat jezelf niet

Nu zijn er natuurlijk best een aantal professionele klussers onder ons, maar overschat jezelf niet! Denk even goed na voordat je een specifieke klus aan gaat pakken en kijk of je werkelijk waar in staat bent om deze van A tot Z uit te voeren. Voor sommige klussen heb je gewoon even de hulp van een professional nodig. Goedkoop is duurkoop!

6. Doe het samen

Klussen is natuurlijk prima alleen te doen, maar samen maakt het net wat leuker. Behalve het feit dat het een stuk gezelliger is, kan het ook gewoon handig zijn om een extra paar handjes in de buurt te hebben. Zo maak je het klussen leuker, gemakkelijker en ook nog eens veiliger!

Reacties