Zo wordt jouw huis steeds slimmer

Een slim huis zorgt voor ultiem wooncomfort. Je verlichting, verwarming of je jaloezieën zijn eenvoudig te besturen en in te stellen.

Wat is een slim huis?

Met een slim huis regel je onder meer bewegingsmelding, tijdschakeling, daglichtafhankelijke verlichtingsregeling, energiemanagement, eenvoudige alarmering en routeverlichting vanaf één centraal punt. Apparaten communiceren met elkaar en maken gebruik van elkaars functies. Denk aan wandschakelaars, lichtsensoren, bewegingssensoren, temperatuursensoren en de infraroodafstandsbediening. Als je je huis verlaat schakel je verlichting en apparatuur zich in één keer uit en zet je de verwarming over op de energiebesparende stand. Moeiteloos regel jij de verlichting en verwarming in je woning en in een handomdraai creëer je de gewenste sfeer.

Dat klinkt natuurlijk allemaal erg mooi, maar hoe doe je dat? Gira heeft hier verschillende superhandige oplossingen voor. Bijvoorbeeld het handige Smart Home Systeem 3000.

Gira Smart Home Systeem 3000

Met het Systeem 3000 kun je je verlichting, jaloezie en verwarming besturen. Het mooie van het systeem is dat het automatisch detecteert of hij op een jaloezie of een verlichtingseenheid geplaatst is en zijn functionaliteit hierop aanpast. Je kunt het systeem met je smartphone of tablet bedienen, zonder speciale programmeertools of een netwerk maar gewoon met bluetooth. Ideaal voor gebruikers die van wooncomfort houden.

Verder heeft Gira in het Systeem 3000 twee nieuwe universele dimmers geïntroduceerd. Met deze dimmers regel je nu heel handig de lichtsterkte. Dit geldt tevens voor ledverlichting die inmiddels ook in huis gemeengoed zijn geworden. Het probleem daarbij is echter dat er voor elk type led een speciale dimmer bestaat. Gira heeft nu een universele dimmer ontwikkeld die ‘meedenkt’ en zich automatisch aanpast. De universele led-draaidimmer-basiselementen vervangen de 8 conventionele dimmer-basiselementen welke in het programma zaten. De nieuwe compacte dimmers maken deel uit van Gira Systeem 3000.

Door de Gira licht- en jaloeziebesturing te integreren in het nieuwe Systeem 3000 stelt Gira een compact en overzichtelijk assortiment voor de belangrijkste functionaliteiten in de elektrotechnische installatie ter beschikking. Door gebruik te maken van eenzelfde systeemopzetstukken voor zowel licht als jaloezie basiselementen wordt het totaal aantal systeemcomponenten verminderd Voor elektrotechnisch installateurs betekent dat minder componenten, een overzichtelijker systeem en minder voorraad.

Meer informatie: www.gira.nl