Wandcontactdoos met LED

Wandcontactdoos met oriëntatieverlichting assisteert in het donker

Wandcontactdoos met oriëntatieverlichting

Wandcontactdoos met oriëntatieverlichting assisteert in het donker
Wie gaat zo meteen het licht aandoen?

De nacht heeft duizend ogen. Je ziet alleen zelf geen hand voor ogen. Wie in het donker even zijn bed moet verlaten, moet daarom het licht aandoen. Wie dan direct de schakelaar vindt, heeft geluk. Want wie het zonder licht probeert, riskeert lijf en leden. Gira biedt nu echter een intelligente oplossing: een wandcontactdoos met oriëntatieverlichting voorzien van een lichtsensor.

De verlichte wandcontactdoos met randaarde van Gira heeft een verzonken lichtbalk waaruit een witte LED een omlaag gerichte lichtbundel laat schijnen. Met een geïntegreerde schemeringssensor schakelt de verlichting bij het donker worden automatisch in en bij voldoende licht weer uit. De lichtbalk zorgt voor indirecte verlichting die ook in de slaapkamer niet hinderlijk is. Kleine kinderen vinden het bovendien fijn wanneer hun slaapkamer niet helemaal donker is.

In gangen, doorgangsruimten en op trappen zorgt het kleine lichtpunt daarnaast voor meer veiligheid. Vooral oudere mensen kunnen zich nu in het donker veel gemakkelijker oriënteren. En het gevaar om 's nachts te vallen en zich te verwonden neemt aanmerkelijk af. Daarom is de Gira wandcontactdoos met randaarde met LED-oriëntatieverlichting in het bijzonder ideaal voor toepassing, eventueel achteraf, in ruimten voor de 50+ generatie. Omdat de LED zich in de afdekking van de wandcontactdoos bevindt en bij montage rechtstreeks contact maakt met de voet van de wandcontactdoos is toepassing achteraf in reeds geïnstalleerde Gira wandcontactdozen geen enkel probleem. De lokale installateur weet niet alleen hoe dat werkt, maar staat bovendien garant voor een juiste en vooral veilige montage. De Gira wandcontactdoos met randaarde met LED-oriëntatieverlichting is verkrijgbaar voor de Gira programma's Standaard 55, Event, E2, Esprit en voor Gira E22 en de nieuwe F100.