Foto: Kerst-logo-somfy

Gezelligheid, veiligheid en comfort in donkere dagen

Als de dagen donkerder en korter worden, groeit in ons het verlangen naar de zon. Die zit maandenlang veelal achter de horizon of bewolking verstopt.

Gelukkig eindigen we ieder jaar in een zee van licht, dankzij de gezellige kerstdagen en Oud en Nieuw. Licht is belangrijk in ons leven. Naast de zon houden we ook van verlichting in en rondom het huis. Het geeft ons een gevoel van geborgenheid. Als we langs een mooi verlicht huis lopen of rijden denken we vaak ‘gezellig!’. Hoe zou het zijn als je in de winter altijd met dat gevoel je eigen huis binnen stapt?

Knusse kerst

Steeds meer mensen hechten waarde aan puur gemak en comfort in en rondom het eigen huis. De mogelijkheden om je woning te optimaliseren zijn eindeloos, maar je moet ergens beginnen. Een set waarmee je op afstand de verlichting in en rondom het huis, eenvoudig en tot in de kleinste details, kunt bedienen en instellen, is een mooie eerste stap. Extra handig met de kerstdagen in aantocht. Want wie wil er nou niet thuiskomen terwijl zijn huis straalt door de buitenverlichting en binnen de kerstverlichting hem lekker knus verwelkomt?

Luie stoel

Met de TaHoma Smart Home Starter Kit van Somfy kun je alle verlichting piekfijn regelen. Dat betekent niet alleen dat je vanuit je luie stoel alle lampen binnen en buitenshuis bedient, maar dat je dat ook vanaf je werk of vakantiebestemming kunt doen. Daarvoor gebruik je de speciale app die met de TaHoma wordt meegeleverd. Zorg er dus voor dat je altijd je smartphone of tablet bij de hand hebt en jij regelt vanaf iedere plek op ieder moment de verlichting thuis.

Scenario instellen

Nog mooier wordt het wanneer je de TaHoma Smart Home Starter Kit uitbreidt. Dan kun je er desgewenst ook je gordijnen, rolluiken, beveiligingsinstallatie en andere elektrische apparatuur op afstand mee bedienen. Sterker nog, je kunt een scenario instellen voor als je weg gaat én voor als je thuiskomt. Als jij het fijn vindt dat het lijkt alsof er iemand thuis is, stel je in een handomdraai een programma in, bijvoorbeeld verlichting en audiovisuele apparatuur. Maar er zijn meer mogelijkheden. Stel je voor dat je te laat thuiskomt om de kinderen op te vangen. Dan kun je alvast de kerstboom en de verwarming voor ze aandoen. Of je zet het alarm even uit voor de hondenuitlaatdienst. Op die manier hoef je de beveiligingscode van je huis nooit aan een ander te geven. Kortom, met deze bedieningsset leg je de basis voor een gezelliger en veiliger huis.

Double Check

Centraal staat natuurlijk het bedieningsgemak van de Somfy-set. Aan de TaHoma Smart Home Starter Kit merk je dat meteen. Zowel de meegeleverde apparatuur als de app zijn eenvoudig te bedienen. Je hebt meteen het gevoel dat jij de controle hebt over de sfeer en de veiligheid in en rondom jouw huis. Precies waarvoor de bedieningsset is ontworpen. Laten we in dat rijtje comfort niet vergeten. De ontwerpers hebben als uitgangspunt gebruikt dat het niet uit moet maken of je luie stoel thuis, op kantoor of in je hotel staat. De bedieningsset komt zelfs tegemoet aan mensen met ‘sleutelvrees’. Ook zij kunnen met een gerust hart van huis. Als ze twijfelen of ze alles hebben uitgeschakeld, zien ze met de ‘double check’ meteen of er toch nog iets aan staat. En geen Home Alone met de feestdagen! De bewegingssensor vertelt je of er nog iemand in huis is. Alleen niet schrikken als het Sinterklaas of de Kerstman is. Zeker niet als hij je de uitbreiding op je TaHoma Smart Home Starter Kit komt brengen.

Lees meer en bestel nu de Somfy TaHoma Starter Kit online. 

Reacties