Jaloezieën en licht in één

Smart Home Systeem 3000 van Gira

Video Gira Systeem 3000

Gira heeft haar Systeem 3000 uitgebreid met de functie licht. Dit is een consequente integratie van besturingstaken van de functies licht en jaloezieën. De basiselementen voor de licht- en jaloeziebesturing passen niet alleen bij alle systeemopzetstukken, maar de opzetstukken herkennen ook zelfstandig of ze op een licht- of een jaloeziebasiselement zijn aangebracht. Hun functie wordt dan automatisch aangepast. Zo ontstaat een universeel en overzichtelijk systeem met weinig componenten, maar veel functies.

Bluetooth maakt naast de handmatige of automatische besturing van functies de programmering en bediening via de Gira Bluetooth App mogelijk: met de smartphone of tablet comfortabel vanaf de bank, zonder speciale programmeertools of een netwerk. Dat is ideaal voor gebruikers die van wooncomfort houden.

Ook nieuw in het systeem: de twee Gira Systeem 3000 universele dimmers. Wat vroeger luxe was, is nu standaard – de dimmer. Met de dimmer kan de lichtsterkte comfortabel geregeld en aan de wensen aangepast worden. Dit geldt tevens voor leds die inmiddels ook in huis hun kwaliteit hebben bewezen. Het probleem daarbij is echter dat er voor elk type led een speciale dimmer bestaat. Gira heeft nu een universele dimmer ontwikkeld die 'meedenkt' en zich automatisch aanpast. De universele led-draaidimmer-basiselementen vervangen 8 conventionele dimmer-basiselementen. De nieuwe compacte dimmers maken deel uit van Gira Systeem 3000.

Door de Gira licht- en jaloeziebesturing te integreren in de nieuwe installatiemodule Systeem 3000 stelt Gira een compact en overzichtelijk assortiment voor de belangrijkste besturingsopdrachten in de elektrotechnische installatie ter beschikking. Het consequente meervoudige gebruik van de systeemopzetstukken voor de systemen licht en jaloezie gaat gepaard met een aanzienlijke vermindering van het aantal systeemcomponenten. Voor elektrotechnisch installateurs betekent dat minder componenten, meer overzichtelijkheid en minder vereiste opslagruimte.

Video Gira Systeem 3000