Gira E2

Schakelaarserie Gira E2 in edelstaal en met vlakke montagewijze.

Schakelaarserie Gira E2

Designklassiekers weerspiegelen de tijdgeest en zijn tegelijkertijd tijdloos mooi. Met het schakelaarprogramma E2 heeft Gira een moderne klassieker gecreëerd: een minimaal design met strakke vormen dat een duidelijk statement maakt en tegelijkertijd markante accenten op de wand zet. Op de beurs BAU 2017 presenteert Gira twee nieuwe versies: E2 in edelstaal en alle varianten van het programma ook voor vlakke montage.

De Gira E2 is al sinds 1998 de “architectenschakelaar” bij uitstek, want hij is zeer geliefd bij architecten. Het enige nadeel tot nu toe was dat het programma alleen verkrijgbaar was in breukvaste en uv-bestendige thermoplast. Op BAU komt Gira tegemoet aan de wens van vele architecten door deze designklassieker nu ook in edelstaal aan te bieden.

Edelstaal is zelf ook een klassieker in de moderne architectuur. Zijn tijdloze esthetiek komt tot uiting in de vormgeving van buitengevels evenals in de binnenhuisarchitectuur en de interieurvormgeving. Daarnaast zijn er de praktische aspecten: edelstaal is roestvast, weer- en hittebestendig en van nature antibacterieel. Gira heeft deze voordelen nu opgenomen in de heldere designtaal van E2: de nieuwe afdekramen en basiselementen in edelstaal vullen het programma van Gira System 55 aan met deze populaire materiaalklassieker.

Tot het assortiment van Gira E2 in edelstaal behoren schakelaars en wandcontactdozen, elektronische componenten, data- en communicatie-aansluittechniek alsook talrijke functies van de deurcommunicatie en het KNX-systeem. Met Gira E2 edelstaal kunnen in totaal 140 functies worden gerealiseerd, waardoor dit programma direct het grootste assortiment van edelstaal op de markt is. Een mooi neveneffect is natuurlijk dat de centrale basiselementen van edelstaal ook in het schakelaarprogramma Esprit van natuurlijke materialen kunnen worden geïntegreerd, bijvoorbeeld in de afdekramen van wit of zwart glas.

Gira E2 is vanaf juli 2017 dan verkrijgbaar in de varianten edelstaal, zuiver wit glanzend, zuiver wit mat, aluminium gelakt en antraciet. Het complete programma wordt dan bovendien in vlakke uitvoering op de markt gebracht. Het afdekraam steekt hierbij slechts 3 mm uit. De vlakke installatie aan de wand wordt gerealiseerd met behulp van een passende montageprocedure. Dit levert handige voordelen op: zo kunnen bijvoorbeeld afwerkingsfouten bij het stuccen worden vermeden en is bij de montage in holle wanden geen dubbele gipsplaatwand nodig.

Door het uitgebreide assortiment van Gira E2 kunnen architecten de gebouwen van een doorlopend design voorzien en tegelijkertijd in kleur en kwaliteit variëren.