Veilige toegang op afstand: Gira S1

Wie vandaag de dag een Smart Home plant of bouwt, wil dit ook onderweg in de gaten kunnen houden en kunnen besturen.

Gira S1

Bijvoorbeeld camerabeelden bekijken, de verwarming inschakelen of jaloezieën sluiten. Het probleem daarbij is echter dat onbevoegden deze toegang op afstand ook kunnen gebruiken. Voor kritische gebruikers is dat doorslaggevend voor het gebruik van intelligente technologieën. Maar dit bezwaar is niet langer gegrond, want met de module voor toegang op afstand S1 kan Gira de communicatie betrouwbaar versleutelen.

Met de Gira S1 is voor het eerst een beschermde afstandsbediening en ook onderhoud op afstand van het gehele KNX Smart Home mogelijk. Bovendien maakt de module veilige toegang op afstand tot webbased visualisaties mogelijk. Andersom kunnen de gebeurtenissen in het gebouw direct op de smartphone worden overgedragen, bijvoorbeeld als er een rookmelder alarm slaat. Een voordeel voor de elektrotechnisch installateur: de module voor toegang op afstand Gira S1 kan zeer eenvoudig en intuïtief in bedrijf worden gesteld. Het gebruik van de Gira S1 wordt nog geperfectioneerd in samenwerking met de Gira X1 en de Gira HomeServer.

Bij beide servers zijn de functies onderhoud op afstand en afstandsbediening via de app al geïntegreerd. Zo hoeft de gebruiker geen ingewikkelde VPN te activeren. Dat er een veilige toegang op afstand bestaat, herkent de gebruiker aan het symbool voor toegang op afstand in de statusbalk van de app. Omdat de server voor het Gira portaal in Duitsland staat, is deze in overeenstemming met de Duitse privacywetgeving. Zo is gegarandeerd dat het hoge Duitse gegevensbeschermingsniveau wordt gehandhaafd.

De Gira S1 is al leverbaar

Module voor toegang op afstand Gira S1

De nieuwe module voor toegang op afstand Gira S1 garandeert optimale bescherming in het KNX Smart Home.