Foto: 2017/0-sfeerbeeld-binnendeur-binnen-deur-bron-Middelkoop-interieur.jpg

De mooiste, sfeervolste en stoerste binnendeuren voor elk interieur

Binnendeuren met glas bijvoorbeeld of van zwart staal zijn echte eyecatchers in je woning.

Sandra van Koningshoven

beeld: Middelkoop Interieur

Als we gaan verhuizen of verbouwen, kiezen we toch vaak voor een snelle lik verf op de deuren die er al zijn. En we schilderen ze dan mee in de kleuren die we al hebben gekozen voor bijvoorbeeld de raamkozijnen. Binnendeuren blijven dus vaak een beetje achter bij de styling in ons huis.

En dat is zonde, want een goed gekozen binnendeur betekent enorm veel voor de sfeer in je huis. Zo maakt een glazen deur je kamer lichter en ruimer, zorgt een kamerhoge deur voor een optisch hoger plafond en geeft een contrasterende kleur een spannend effect aan je interieur.

Wij zetten de mooiste binnendeuren voor je op een rijtje!

Stalen binnendeuren


bron: HOOGdesign

Laten we maar gelijk met de meest populaire beginnen: de stalen binnendeur! Deze zwarte deuren – en kozijnen – zie je steeds vaker terug in woonbladen en hippe interieurs. Landelijk, Scandinavisch of supermodern, ze staan prachtig in echt ieder interieur. Klik hier voor meer inspiratie.

Als een stalen binnendeur niet binnen je budget past, kan je evengoed die stoere look geven in je interieur. Want Albo bedacht namelijk een betaalbaar alternatief. Zij maken de stijlen en dorpels van een houten binnendeur heel smal en spuiten hem zwart. Zo krijg je voor veel minder geld, net zo'n prachtige binnendeur!

Landelijke schuifdeuren

Hou je van een landelijke woonstijl? Dan kies je voor een robuuste houten deur. Prachtig wit geschilderd en bevestigd aan een houten geleider voor een subtiel contrast.

Contrasterende binnendeuren

In een ruimte waar je vooral werkt met lichte kleuren, kan het mooi zijn om de deuren en kozijnen in een donkere kleur te schilderen. Je zou denken dat het een rommelig effect geeft, maar het werkt juist het tegenovergestelde.

bron: Weekamp

En andersom kan natuurlijk ook! Hebben de wanden een kleurtje? Dan zorgen witte kozijnen en deuren juist weer voor een frisse onderbreking.

En suite binnendeuren

bron: Remy Meijers

Sommige mensen hebben het geluk dat ze een wonen in een huis met veel authentieke details. Om ervoor te zorgen dat niet alles in die woning om aandacht vraagt, werk je dan het beste met veel rustige kleuren. Ook op de prachtige en suite deuren.

Plafondhoge deuren

bron: Anyway Doors

Als je de hoogte van een ruimte wilt benadrukken, of een kamer met een laag plafond hoger wilt laten lijken, laat dan een binnendeur plaatsen die tot aan het plafond reikt. En met een contrasterende kleur benadruk je die hoogte nog eens extra.

Glas-in-lood binnendeuren

bron: Skantrae


bron: Cando

Glas-in-looddeuren zijn van zichzelf al mooi en sfeervol. De jarendertigdetails komen het best uit als je de deuren worden geschilderd in een basiskleur, zoals wit, donkerblauw of zwart.

Maak het zelf!

Een basic paneeldeur 'pimp' je eenvoudig - en voordelig! - zelf door de contouren te benadrukken met washi tape in een spannende kleur. En als je het zat bent, haal je het er zo weer af.

bron: FLUOR magazine

 

 

bron: Woonboulevard Poortvliet

En een simpele opdekdeur geef je een industriële of landelijke look met behang of een deursticker.

Ben je nog niet uitgekeken?

Hier vind je nog veel meer binnendeuren.

 

Reacties
S.-Letanche

Kan een stalen binnendeur ook als opdek te verkrijgen of alleen in stomp en moet daarvoor het metalen opdekdeurkozijn worden vervangen? Is een stalen binnendeur ook in RAL9010 leverbaar?

6 jaar geleden
S.-Letanche

Geachte mevrouiw, heer, ik heb nog geen antwoord mogen ontvangen op bovenstaande vraag van 17 januari

6 jaar geleden
Guido-van-Loon

Bedankt voor je vraag, we gaan er achteraan!

6 jaar geleden