string(1) "a"

De juiste deur kiezen, hoe doe je dat?

Stalen of aluminium deuren worden steeds vaker binnenshuis gevonden. Het staal (of aluminium), vaak in combinatie met glas zorgt voor een stijlvol geheel.

Guido van Loon 01 Juni 2021

De keuze voor deze deuren geven je woning een andere uitstraling dan andere huizen. Hierdoor is het een enorm leuke toevoeging. In dit blog artikel willen we je dan ook meer vertellen over de verschillen tussen aluminium en staal en het kiezen van de juiste deur in jouw huis.

Stalen schuifdeur voor een industriële uitstraling

Stalen schuifdeuren zijn een uitstekende manier om kamers van elkaar te scheiden. Net als bij alle andere materiële schuifdeuren, maken ook stalen deuren gebruik van een railsysteem met wielen. Het mechanisme kan natuurlijk worden weggewerkt met een prachtig uitzicht. Deuren zijn een praktisch alternatief voor een traditionele draaideur omdat er geen klapruimte nodig is. Het voordeel van deze stalen schuifdeur is dat het vele malen sterker is dan een aluminium schuifdeur. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn als de kinderen aan het spelen zijn!

Stalen deur met glas

Stalen glazen deuren worden, zoals de naam al doet vermoeden, steeds meer binnenshuis toegepast. Het is een combinatie van glas met een stalen frame. Het verschil met een aluminium deur is dat staal vele malen makkelijker op maat te maken is. Het materiaal kan namelijk op enorm veel verschillende manieren op maat gemaakt worden. Aluminium daarentegen is lastiger om op maat te laten maken.

Levensduur van staal en aluminium

Als we gaan kijken naar de levensduur en de prijs van de deuren, zijn er ook enkele verschillen op te merken. Een stalen deur is namelijk iets duurder in de aanschaf, maar is daarnaast ook veel steviger. Hierdoor zal een deur van staal veel langer mee gaan dan een deur van aluminium. Al met al kun je dus stellen dat de keuze voor een stalen deur een betere is, mits je het gewicht van het staal niet in de weg zit.

De voordelen van een robuuste deur

Als we gaan kijken naar de voordelen, dan is het hebben van een stalen deur en kozijn in huis een zeer goede toevoeging. Deze deuren staan namelijk garant voor brandveiligheid, inbraakwerend, onderhoudsarm en geeft daarnaast de kamer een positieve boost! De stalen deur valt namelijk in de meeste gevallen enorm op in een woning. Hierdoor krijgt je woning, door het plaatsen van bijvoorbeeld een stalen schuifdeur, een totaal ander aanzicht.

Reacties