string(1) "p"
Profielfoto van Intersteel
Intersteel
Utrechtsestraatweg 220, 3910 TX RHENEN
maandag
08:00 - 17:15
dinsdag
08:00 - 17:15
woensdag
08:00 - 17:15
donderdag
08:00 - 17:15
vrijdag
08:00 - 16:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Moderne loft in voormalige vergaderzaal

Monument omgebouwd van kantoor tot appartementengebouw

Het Estel-gebouw in Nijmegen is een van de jongste gemeentelijke monumenten van Nederland. Nadat het jaren in gebruik is geweest als kantoor, werd besloten het pand om te bouwen tot appartementengebouw. Annette Bensdorp, interieurarchitect bij Delight of Living realiseerde in de voormalige directievergaderzaal een strakke, ruimtelijke loft inclusief een tuin van in totaal 500 m2.Het Estel-gebouw in Nijmegen is een van de jongste gemeentelijke monumenten van Nederland. Nadat het jaren in gebruik is geweest als kantoor, werd besloten het pand om te bouwen tot appartementengebouw. Annette Bensdorp, interieurarchitect bij Delight of Living realiseerde in de voormalige directie¬vergaderzaal een strakke, ruimtelijke loft inclusief een tuin van in totaal 500 m2.

Ruimtelijk ontwerp

Behalve drie muren en een glas-pui lag vooraf niets vast voor de indeling de loft. Bensdorp ontwierp in het 330 m2 grote appartement een lichte, moderne woonkamer met keukenruimte en een grote werkhoek. Verder bevinden zich er drie slaapkamers, twee badkamers en een walk-in closet die alle zijn voorzien van hoge ramen van maar liefst 3,5 m.

Strakke deurvlakken

De zwarte deuren in de wanden zijn hoog en vlak, met verdekte scharnieren en magneetsloten. Deze vallen weg in het kozijn, waardoor een strakke muur te zien is. Het geheel heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Voor het deurbeslag is gekozen voor de strakke deurklinken ‘Link’ van Olivari, die zijn ontworpen door de Italiaanse architect Piero Lissoni. “De mooie, strakke Olivari deurklinken in antraciet mat vonden we perfect passen bij het ontwerp van de loft. Strak, subtiel en warm” aldus Annette Bensdorp.

Estel-gebouw

Het Estel-gebouw heeft een skelet van staal en glas. In 1977 werd het opgeleverd als kantoorgebouw met een voor die tijd vooruitstrevend ontwerp, voorzien van veel terrassen, balkons en (dak-)tuinen. In 2015 werd besloten het pand te gaan verbouwen tot een appartementengebouw. Er zijn in totaal 62 appartementen gerealiseerd die allemaal in oppervlakte en indeling van elkaar verschillen.

Over Intersteel

Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer ondersteunend aanwezig.
Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl