Foto: voordelen-dakkapellen

De voordelen van dakkapellen

Je ziet ze steeds vaker op Nederlandse daken: dakkapellen. Als je goed op het straatbeeld let, valt het op dat dakkapellen steeds populairder worden.

Dat is niet voor niets: dakkapellen zijn een echte aanwinst voor jouw huis. Met een dakkapel kun je jouw huis een flinke opknapbeurt geven. Het plaatsen van een dakkapel heeft namelijk een aantal voordelen voor jouw woning. De zes meest significante pluspunten van een dakkapel zijn:

1. Extra ruimte

Met een dakkapel creëer je extra ruimte in een schuin dak. Een dakkapel zorgt daardoor voor meer leefruimte op zolder. Met name als je kiest voor een nokverhoging, dan profiteer je van een groot extra loopoppervlakte op zolder. Zo hoef je niet meer gebukt en ineengekrompen over de zolder te schuifelen. Die gewonnen ruimte blijkt vaak voldoende te zijn om van een zolderkamer een slaapkamer of studeerkamer te maken.  

2. Waarde

Door de toegevoegde woonruimte stijgt de waarde van de woning. De waarde van een huis wordt onder andere bepaald door het aantal bruikbare kamers. Mocht je van plan zijn jouw huis ooit te verkopen, dan is het plaatsen van een dakkapel een prima financiële investering.

3. Meer licht

Met een dakkapel kun je de lichtinval in een ruimte aanzienlijk vergroten. Een kamer met meer licht lijkt ruimer. Ook de energiekosten kunnen lager uitvallen, omdat je op verlichtingskosten bespaart.

4. Weinig onderhoud

Dakkapellen zijn in vele soorten, maten en materialen verkrijgbaar. Dakkapellen zijn gebruiksvriendelijk en behoeven bijna geen onderhoud. Een dakkapel van hout kan je makkelijk zelf onderhouden, maar ook een dakkapel van kunststof heeft weinig onderhoud nodig.

5.  Mooi

Het oog wil ook wat. De buitenkant van de woning kun je met een dakkapel visueel aantrekkelijker maken. Tegelijk zorg je er met een dakkapel voor dat je vanaf zolder veel meer zicht hebt naar buiten toe. Je kunt met een dakkapel optimaal genieten van de mooie omgeving van je huis.

Vergunning

Voordat je een dakkapel plaatst, is het belangrijk om te kijken of er een vergunning nodig is. Dit is afhankelijk van het formaat en de plaats van de dakkapel, maar ook van je huidige woonsituatie en de eisen die je gemeente stelt aan de buurt waarin je woont. Als je bijvoorbeeld een dakkapel aan de voorkant van je huis wilt plaatsen, heb je altijd een vergunning nodig.  
Om nog meer van de voordelen van dakkapellen te genieten, is het van belang om te kiezen voor goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Bij BM-Dakkapel, dé expert als het gaat om de vervaardiging en plaatsing van de meest kwalitatieve dakkapellen op de markt, zit je in dat geval helemaal goed. BM-Dakkapel is een zeer ervaren dakbouwspecialist die dakkapellen plaatst tegen concurrerende prijzen. 

Reacties
Anderen bekeken ook