Foto: 2016/findio-dakkapel.jpg

Meer ruimte op zolder met een dakkapel

Een dakkapel is de perfecte oplossing om meer licht en ruimte te creëren op zolder.

Vaak kan een dakkapel al in een dag geplaatst worden. Zo heb je direct resultaat van je investering.

Bovendien is er voor iedere dakconstructie en in iedere stijl een dakkapel met de juiste afmetingen, materialen en kleuren te vinden. Wat zijn de mogelijkheden?

Indeling

Ga je voor smalle of brede ramen? Eén of meer ramen? Val- of draaikiepramen? Wat betreft indeling is er veel mogelijk. Als je de ruimte hebt, kun je er natuurlijk voor kiezen om een dakkapel over de hele breedte van het dak te plaatsen. Zo kun je echt optimaal van je zolderruimte gebruikmaken. Een dakkapel leent zich bijvoorbeeld uitstekend om een bureau onder te plaatsen. De plek waar je waarschijnlijk de meeste behoefte hebt aan extra lichtinval. Voor nog meer licht kun je ook spotjes in de dakkapel plaatsen. Dat is vooral ’s avonds fijn.

Met een maatwerknok meer ruimtewinst

Je hoeft niet altijd voor het standaardmodel dakkapel te gaan. De meeste ruimtewinst behaal je namelijk met een slepende kap of verlengde nok. Bij een dakkapel met slepende kap gaat het schuine dak van de dakkapel moeiteloos over in het bestaande schuine dak. Een dakkapel met een eigen nok verhoogt de bestaande nok of voegt een extra nok toe. Ook voor daken met een erg grote hellingshoek of een rietkap is dit mogelijk in de vorm van een maatwerkdakkapel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dakgoot

Een regenpijp is onmisbaar op je dak voor het afvoeren van regenwater. Wanneer je dit niet zo’n fraai gezicht vindt, kun je ook kiezen voor een verborgen dakgoot aan de zijkant van je dakkapel. De aansluiting zit dan verborgen onder de dakpannen en springt minder in het oog.

Extra’s

Als je dan toch aan het verbouwen bent, kun je het beter meteen goed aanpakken. Een insectenhor, ingebouwde zonwering en een geïntegreerd rolluik maken je dakkapel compleet. Ze zorgen ervoor dat je in de zomer geen last hebt van muggen of andere ongewenste insecten. Ook sluit je een overdaad aan licht en geluid buiten. Boeidelen werken de rand aan de bovenkant van de dakkapel af. Ze geven het uiterlijk van je dakkapel daarnaast net wat extra’s. Ook kun je knieschotten in de schuine wand laten plaatsen. Zo heb je meteen extra opbergruimte op zolder. Vergeet ook je hang- en sluitwerk niet. Je wilt inbrekers immers niet verleiden met een extra ingang.

Een dakkapel is vaak een flinke investering. Maar wel een investering die direct resultaat oplevert en waar je vele jaren plezier van hebt. Heb je niet genoeg spaargeld voor een dakkapel? Lenen is ook een optie. Bijvoorbeeld bij een kredietverstrekker als Findio. Je kunt vrijblijvend verschillende offertes aanvragen. Ontdek wat er bij jouw huis mogelijk is!

Reacties
Anderen bekeken ook