Dakkapel plaatsen? Zo kun je besparen op het energieverbruik

Wil je een dakkapel laten plaatsen? Dan denk je waarschijnlijk dat de energierekening daardoor omhooggaat.

28 Augustus 2018

Een dakkapel zorgt immers voor meer ruimte, waardoor je een grotere ruimte moet verwarmen. Door een aantal slimme aanpassingen te doen wanneer je de dakkapel laat plaatsen, kun je echter flink besparen op het energieverbruik.

Laat je huis isoleren

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen, is dit best even een ingrijpend karwei. Een heel stuk van het dak moet immers open. Je kunt van deze plaatsing slim gebruikmaken door meteen het dak te laten isoleren. Dit is dan vaak ook een stuk goedkoper, omdat de ene klus met de andere gecombineerd kan worden. Wanneer je het dak laat isoleren, wordt de warmte in huis beter vastgehouden. Hierdoor gaat er minder energie verloren en heb je dus ook minder energie nodig om het huis te verwarmen. Daarnaast is het ook nog eens enorm duurzaam. Verder verhoogt het isoleren van je dak de waarde van je huis ook aanzienlijk. Het brengt je dus niet alleen geld op de korte termijn met de besparing op je energierekening, maar ook op de lange termijn doordat je jouw huis voor meer geld kunt verkopen.

Zonnepanelen op het dak

Het plaatsen van zonnepanelen is de laatste jaren een enorme trend en dat is ook niet zo gek. Zonnepanelen zijn namelijk enorm duurzaam en kunnen je veel geld opleveren. Je kunt daarom overwegen zonnepanelen op je dakkapel en de rest van het dak te plaatsen. Het is even een investering, maar na een aantal jaar heb je die er weer uit. Een gemiddeld gezin doet er ongeveer acht jaar over om de kosten van de aanschaf van zonnepanelen terug te verdienen. Het duurt dus even, maar dan heb je ook wat. Handig om te weten: je kunt de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst.

Ga voor een groendak

Als je een dakkapel laat plaatsen, kun je hier ook een groendak van maken. Dit vermindert temperatuurschommelingen in huis en zorgt er dus voor dat jij minder vaak de verwarming aan hoeft te zetten. Daarnaast is de kans op wateroverlast minder groot met een groen dak én draag je bij aan een groenere buurt.

Heb jij ook zoveel zin gekregen om zowel te besparen op je energierekening als om duurzaam te wonen? Plaats dan een dakkapel en profiteer van alle bijkomstigheden. Wil je weten wat je nog meer kunt doen om duurzaam te wonen? Lees hier dan deze tips.