Dakkapel kosten - wat kost een dakkapel gemiddeld (incl. plaatsen)?

De kosten van een dakkapel hangen onder meer af van het materiaalsoort, de afmetingen en eventuele extra onderdelen. Ontdek snel wat een dakkapel je kost.

Guido van Loon 07 Januari 2020

Dakkapel kosten

Veel mensen laten tegenwoordig een dakkapel plaatsen. Een dakkapel is namelijk waardeverhogend voor je huis. Daarnaast zorgt een dakkapel ervoor dat je zolderverdieping groter wordt en er veel meer licht binnenkomt. Ideaal natuurlijk als je de zolder als extra slaapkamer of kantoor wilt gebruiken. Maar wat kost een dakkapel precies? We geven je graag een indicatie.

Wat kost een dakkapel?

Hoeveel een dakkapel kost, hangt af van een aantal punten. Het belangrijkste is het soort materiaal en de afmeting van de dakkapel. In onderstaande tabel geven we je een beeld van de gemiddelde kosten van een dakkapel op basis van het type materiaal.

Kosten dakkapel materiaal

Kosten dakkapel materiaal

Type

Prefab

Maatwerk

Hout

€ 3.500,-

€ 4.200,-

Kunststof

€ 4.000,-

€ 5.000,-

Polyester

€ 5.250,-

Niet van toepassing

Gemiddelde kosten dakkapel naar afmeting

Naast het type materiaal heeft de afmeting van het dakkapel een grote invloed op de kosten.

Kosten dakkapel afmetingen

Afmeting

Kunststof dakkapel

Houten dakkapel

1,5 meter

€ 3.000,-

€ 3.300,-

2 meter

€ 3.200,-

€ 3.600,-

3 meter

€ 4.000,-

€ 4.250,-

4 meter

€ 5.000,-

€ 5.250,-

5 meter

€ 5.400,-

€ 5.750,-

Let op! De prijzen die wij tonen, zijn indicaties voor standaard dakkapellen, inclusief btw en plaatsing. Omdat de kosten van een dakkapel per bedrijf verschillen, is het slim altijd meerdere offertes aan te vragen als je een dakkapel wilt laten plaatsen.

Keuzes die de kosten dakkapel beïnvloeden

Naast het materiaalsoort en de afmetingen beïnvloeden de opties de kosten van je dakkapel. Denk hierbij aan een draaikiepraam, een rolluik of een insectenhor. Ook deze gemiddelde kosten hebben we voor je op een rij gezet:

Extra kosten dakkapel

Draaikiepraam

€ 150,- – € 300,- per raam

Insectenhor

€ 80,- - € 120,- per raam

Rolluik

€ 500,- – € 1.300,- per raam

Ventilatierooster

€ 50,- - € 100,- per raam

Hang- en sluitwerk

€ 75,- - € 200,- per raam

Kosten dakkapel vergunning

Soms heb je een vergunning nodig om een dakkapel te mogen plaatsen. De kosten van zo’n vergunning verschillen per gemeente, maar ligt meestal zo rond de 500 euro. Wil je weten of je een vergunning voor een dakkapel nodig hebt en wat het precies kost? Neem dan contact op met je gemeente. 

Kosten dakkapel plaatsen financieren

Een dakkapel plaatsen kost dus aardig wat geld. Geld dat niet iedereen zomaar heeft liggen. Geld lenen voor een dakkapel is dan een optie. Vooral een persoonlijke lening is erg geschikt als financiering van je dakkapel. De rente van een lening voor een dakkapel is bovendien aftrekbaar.

Tip! Je lening vergelijken op Rente.nl zorgt ervoor dat je niet onnodig te veel betaalt. Je vergelijkt hier 100% objectief ruim 45 producten. Zo vind je altijd de best passende lening voor je dakkapel tegen de laagste rente.

 

Reacties