Foto: 2018-04/verbouwen-bouwcontainer-huren.jpg

Yes, we gaan verbouwen!

Eindelijk gaat die oude keuken eruit en komt de prachtige nieuwe versie erin.

Of je ouderwetse badkamer wordt gesloopt om ruimte te maken voor een moderne variant.

Misschien krijg je een uitbreiding aan je huis, zoals een extra kamer, serre of dakkapel. Wat je ook wilt verbouwen of renoveren, het is slim om eerst een goed plan te maken. Kijk naar je budget, planning en wat je nodig hebt. Dit is weer afhankelijk van jouw twee rechterhanden; ga je zelf de klus klaren, of zijn er professionals nodig? In het eerste geval heb je het juiste gereedschap nodig. Je kunt er ook voor kiezen om een deel zelf te doen en een deel uit te besteden.

Let’s talk money!

Iedereen weet: een verbouwing of renovatie kost geld. Kijk goed naar je budget en de verwachte kosten. Het kan zijn dat je hiervoor een lening moet afsluiten. Als je een bedrijf inhuurt voor de klus, wordt er van tevoren een offerte opgemaakt. Dit is handig, want zo weet je waar je aan toe bent. Heb je vakkundige vrienden of familie en steken jullie zelf de handen uit de mouwen? Dit gaat je zeker schelen in de kosten. Of je de klus nu zelf doet of professioneel laat uitvoeren, houd een ruime planning aan. Zo ben je flexibel als er iets mis gaat.

De tijd vliegt

En daarom is een goede planning onmisbaar! Afspraken kunnen uitlopen, onderdelen worden opeens later geleverd… het kan extra tijd kosten. Zorg ervoor dat je materialen op tijd in huis hebt en check of ze compleet zijn. Houd ook je administratie op orde. Denk bijvoorbeeld aan:

- Offertes van aannemers
- Belangrijke telefoonnummers
- Rekeningen
- Bonnen

Het is slim om deze papieren te bewaren in een speciale map of doos. Houd daarnaast zelf het overzicht over de werkzaamheden, door in de gaten te houden wat wanneer gebeurt.

Last but not least

Bij een verbouwing of renovatie komt veel afval vrij, zoals stenen, hout en beton. Voor de afvoer kun je bij Regiocontainer een bouwafval container huren. Een groot voordeel hiervan, is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de afvalverwerking. De container wordt geplaatst, geleegd, opgehaald en het afval wordt verwerkt. Dat is bij Regiocontainer allemaal bij de prijs inbegrepen! En ook zes weken huur en btw zitten bij de prijs in. Zo kun jij je helemaal focussen op je klus.

Bij Regiocontainer hebben ze bouwafval containers met een inhoud van 3 tot wel 40 m3. Je kunt ook een gesloten bak huren waarmee je voorkomt dat derden hun afval in jouw container gooien.

Het resultaat

Yes, je hebt de verbouwing overleefd! Het was misschien wel stressen, maar nu is de tijd aangebroken om te genieten van die belachelijk mooie, nieuwe keuken, die moderne badkamer met alles erop en eraan of de overvloed aan extra ruimte in je huis. Bijkomend voordeel: de waarde van je woning gaat omhoog. En je bent nu een kei in verbouwen en renoveren. Misschien heb je al een nieuwe klus voor ogen...

Reacties