Op vakantie? Zo voorkom je inbraak

Inbrekers gaan niet op vakantie. Als iedereen op het strand ligt, grijpen ze juist hun kans.

24 Mei 2018

Met deze tips kun je voorkomen dat er ingebroken wordt als je op vakantie bent. En vergeet je ook geen inboedelverzekering en opstalverzekering af te sluiten?

Geen inbraak als je op vakantie bent – 6 tips

Tip 1: Zet niet op social media wanneer je op vakantie gaat

Vakantievoorpret op social media delen is leuk, maar niet zo verstandig. Vertel liever alleen aan intimi wanneer de vakantie gepland is en wat de vakantiebestemming is. Kijk ook uit met het delen van vakantiefoto’s op social media. Zorg dat je Facebook en Instagram afgeschermd zijn, zodat niet de hele wereld kan zien dat je op vakantie bent. Anders breng je potentiele inbrekers nog op ideeën.

Tip 2: Vraag de buren een oogje in het zeil te houden

Heb je een goede band met je buren? Dan vinden ze het vast maar een kleine moeite om een oogje in het zeil te houden als je vakantie bent. Vraag of ze op verdachte figuren willen letten, de planten water willen geven en de gordijnen ’s ochtends willen openen en ’s avonds weer willen sluiten. Je kunt ook een WhatsApp Buurtpreventie oprichten.

Tip 3: Laat je huis rommelig achter

Het is fijn om je huis netjes achter te laten als je op vakantie gaat. Toch is het beter om hierin niet te overdrijven. Een té net huis geeft weg dat je niet thuis bent. Laat daarom gerust wat tijdschriften slingeren op tafel en de schoenen onderaan de trap staan. Vraag de buren of ze de post uit de brievenbus willen halen of van de deurmat. Inbrekers zijn soms zo brutaal dat ze zelfs door de brievenbus een foto maken om te kijken of er post ligt. En zet de planten niet in een bak met water. Anders is het overduidelijk dat je niet thuis bent.

Tip 4: Ruim de tuin op

Als er containers, tuinstoelen of een tuintafel in de tuin staat, maak je het inbrekers wel heel makkelijk om in te breken. Door deze handige opstapjes zijn ze zo binnen. Zet deze spullen daarom in de schuur (met slot!) of op een andere veilige plek. Berg tuingereedschap ook op. Dit wordt vaak gebruikt als inbraakmateriaal.

Tip 5: Kijk of uw achterdeur goed is beveiligd

De makkelijkste manier om in te breken is meestal via de achterdeur. Het kost via deze route vaak maar 3 minuten om binnen te komen. Beveilig de achterdeur daarom extra goed. Niet alleen met een anti-inbraakstrip, maar ook met dievenklauwen, goede verlichting en anti-cilindertrekbeslag.

Tip 6: Zorg voor goede buitenverlichting

Buitenverlichting is geen overbodige luxe, want het schrikt inbrekers af. Ze staan liever niet in de spotlight. Investeer daarom in goede buitenverlichting met een bewegingssensor of schemersensor. Met een bewegingssensor gaat de buitenlamp aan als iemand binnen het bereik van de lamp komt. Met een schemersensor springt een lamp aan zodra het buiten donker wordt. Je kunt de gevoeligheid van de lampen zelf instellen. Er zijn ook extra luxe lampen te koop met een beide sensoren.

Ook belangrijk: sluit een inboedelverzekering af

Niet alleen een reisverzekering is belangrijk als je op vakantie gaat, maar ook een inboedelverzekering. Met de inboedelverzekering van InShared weet je zeker dat je inboedel goed verzekerd is als er ingebroken wordt. Wel zo’n rustgevend idee als je op vakantie bent!

Reacties