Foto: 2022/Kans-op-inbraak-in-je-woning-verkleinen-Handige-tips.jpg

Kans op inbraak in je woning verkleinen? Handige tips!

Het is verschrikkelijk om mee te moeten maken: een inbraak in je woning. Zo verklein je het risico hierop.

Guido van Loon 16 Maart 2022

Hoewel je het risico op een inbraak helaas nooit helemaal kunt uitsluiten, zijn er wel veel dingen die je kunt doen om de kans te verkleinen én om de gevolgen van de inbraak minder ernstig te maken. Lees verder voor handige tips.

Belangrijkste spullen en documenten beschermen

Iedereen heeft spullen die hij of zij niet wil kwijtraken. Van belangrijke papieren tot dure spullen: het zou enorm vervelend zijn als dit wordt meegenomen bij een inbraak. Daarom is het raadzaam om deze items veilig op te bergen. Goede kluizen zijn hier uitermate geschikt voor! De grootte van de kluis is afhankelijk van het aantal spullen dat je erin wilt stoppen. Kies verder voor een kwalitatieve kluis, om er zeker van te zijn dat de spullen écht goed zijn beschermd. Bij lipsbrandkasten.shop kun je terecht voor goede kluizen, die al sinds 1871 worden gemaakt. Bescherming tegen brand kun je tevens meenemen met de brandkasten.

Geen kostbare spullen in het zicht

Of je de kostbare spullen nu in een kluis stopt of niet: leg ze in ieder geval niet in het zicht. Als inbrekers kunnen zien wat voor moois jij allemaal in huis hebt, zijn ze ook sneller geneigd om in te breken. Stop laptops en sieraden bijvoorbeeld in een afgesloten kast, en laat ze zeker niet midden op de tafel bij het raam liggen.

Sluit de woning goed af

De achterdeur openlaten omdat de kinderen zo thuiskomen. In de zomer de ramen open laten staan als je kort naar de supermarkt gaat. We kennen deze voorbeelden allemaal! Houd echter altijd in je achterhoofd dat je hier een risico mee neemt. Een inbreker is zo binnen en ook zo weer weg: de inbraakactie duurt meestal maar kort. Reden dus om de boel altijd goed af te sluiten – zowel de deuren als de ramen.

Slimme verlichting

Ga je een weekend weg of ga je op vakantie? Dit is vaak het moment voor inbrekers om toe te slaan. Zeker als ze zien dat het al een paar dagen donker is bij jouw huis, en ze dus weten dat je er niet bent. Met slimme verlichting kun je het laten lijken alsof je thuis bent. Je kunt slimme lampen op afstand besturen, via je telefoon. Zet ’s avonds zo dus gewoon het licht aan. Wissel af tussen de kamers. Ook automatische verlichting bij je oprit is effectief om inbrekers weg te jagen.

Auto laten staan

Nog een tip als je op vakantie gaat: laat je auto staan. Ga bijvoorbeeld met de taxi of bus naar het vliegveld toe. Of vraag anders aan je buren die twee auto’s hebben of ze een auto op jouw oprit willen plaatsen.

Huis rommelig achterlaten

Een laatste tip: ruim je woning niet helemaal op voordat je weggaat, maar laat het liever wat rommeliger achter. Zo lijkt het namelijk ook alsof er gewoon iemand thuis is!

Reacties